Din ce in ce mai multi proprietari de case iau decizia sa faca o investitie si in amenajarea unei piscine, aceasta devenind una dintre cele mai cautate modalitati de relaxare si destindere in intimitate.
Amenajarea unei piscine in curtea propriei case sau chiar in casa este cu siguranta o dovada a bunastarii unei familii.
Vezi totul despre piscine pe 1001case.ro
Piscina ideala este cea sapata in curtea sau gradina casei, cu diverse functii care pot face diferenta de calitate si lux, piscina adaugand o importanta plusvaloare proprietatii
Alegerea unei piscine incepe cu bugetul pe care beneficiarul este gata sa-l aloce, dar si de timpul pe care este dispus sa-l acorde furnizorului pentru instalare.
De un mare succes se bucura piscinele modulare, usor de montat pe orice tip de teren. Acest tip de piscine sunt construite pe o structura de otel acoperit de o izolatie multistrat. Clientul poate alege dintr-un numar foarte mare de forme. Este indicat ca asamblarea piscinei sa inceapa in luna aprilie pentru a avea suficient timp pentru pregatirea terenului si pentru montare ei. Terenul trebuie sa fie pregatit din timp - sa fie curat, orizontal si plan. Timpul de pregatire depinde de natura terenului.
Pentru o piscina ingropata, lucrul asupra terenului trebuie inceput cu cateva luni inaintea utilizarii piscinei, in concordanta cu conditiile climaterice, care pot impiedica efectuarea lucrarilor.
Unde o amplasam
Locul pe care piscina il va ocupa in gradina se stabileste in functie de mai multe criterii: insorire, grad de intimitate, directia vantului, vegetatie, incadrarea in peisaj, iar confortul si distractia pot fi sporite cu ajutorul unei game variate de accesorii: corpuri de iluminat subacvatice, trepte cu sisteme de hidromasaj, echipamente de inot contra curentilor, sisteme de incalzire a apei, sisteme de acoperire, topogane etc. In ceea ce priveste frumusetea piscinei, nu este data doar de forma acesteia (rotunda, ovala, dreptunghiulara, asimetrica, neconventionala) si de finisajele din interiorul bazinului (gresie, liner, mozaic vitroceramic), ci si de amenajarile din jurul ei.
Proiectul unei piscine sta la baza intregii constructii. Este foarte important ca inaintea demararii oricaror lucrari sa se studieze - de catre o firma specializata - locul se doreste amplasarea piscinei.
Constructia
Excavarea terenului trebuie sa se faca conform pozitiei pe teren a bazinului si a distantei fata de traseele de curent electric si de apa-canal. Se va marca exact zona in care se vor efectua sapaturile, zona unde se va depozita materialul excavat precum si traseele instalatiilor necesare: tevile de alimentare si de evacuare a apei. De asememnea, atunci cand incep lucrarile la piscina, trebuie sa se tina cont si de spatiul in care se vor depozita materialele si sculele de lucru.
Pana la turnarea betonului, firma de constructii va face racordul tevilor de apa, de curent electric. Dupa montarea structurii din panouri din otel, aceasta se va arma si se vor pozitiona elementele ce vor fi incastrate in structura acesteia: sifon, faruri, priza de aspirator, skimmere. Odata turnat betonul, se vor umple spatiile din jurul bazinului si localului tehnic (locul de unde pornesc toate instalatiile necesare incalzirii, alimentarii, curatarii si iluminarii piscinei) si apoi se vor realiza finisajele: material de hidroizolatie, placarea cu placi ceramice. La finalul constructiei piscinei se va face proba prin umplere cu apa a bazinului si se vor pune in functiune toate aparatele care se vor folosi pentru tratarea si curatarea apei. O lucrare de acest gen se realizeaza in aproximativ 3-4 saptamani, in functie de conditiile meteo.
Garantia unei astfel de piscine este de 30 de ani. Beneficiarul trebuie sa achizitioneze regulat produse pentru intretinerea piscinei: clor, reglare pH, solutii antialge, floculant. Cantitatile necesare se calculeaza de firma specializata in functie de volum de apa si valoarea pH-ului.
Piscina din otel
Un kit de piscina complet din otel cuprinde structura din otel (panouri demontabile N125 din otel FE280) si toate accesoriile pentru montaj dar si sistemul complet de filtrare (filtru cu nisip, pompa, centrala electrica, skimmer, diuze, tuburi PVC etc.), scara din inox cu 3 trepte si obiectele pentru mentenanta. La acestea se pot adauga diverse accesorii, intre care proiector subacvatic, bordura pentru finisarea piscinei cu piatra naturala, sistem de acoperire, scari interioare, sisteme de hidromasaj etc.
Avantajele piscinilor din otel sunt rezistenta in timp, dimensiunile generoase si diversitatea de forme pe care le pot avea, montarea usoara, livrarea intr-un singur kit a tuturor materialelor necesare montarii si functionarii piscinei. Care sunt costurile de intretinere a unei piscine?
Clorul este produsul cel mai utilizat in tratamentul chimic al piscinelor familiale. Acest dezinfectant, care ramane in apa mai mult timp, purifica apa si distruge bacteriile si ciupercile existente in piscina.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro