Din ce în ce mai mulți oameni se declară total nemulțumiți de experiențele pe care le au cu localurile din București – „Parcă proprietarii nici nu își mai dau silința să atragă clienții. ” – declară, Mara, studentă.
Tuturor ni s-a întâmplat ca măcar o dată să alegem un local, să fim entuziasmați de acesta, iar odată ajunși să fim dezamăgiți de ambient, modul de servire, meniu, decor, etc.. Pentru a nu vă confrunta din nou cu astfel de experiențe, există o listă de criterii prin care puteți evalua un local pentru a observa dacă acesta este unul care merită vizitat.
Cum cafeaua este băutura favorită a majorității bucureștene, o să ne îndreptăm atenția pe criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un coffee shop din București (Recomandarea noastră este https://ganeshacaffe.ro/en/).
1. Decor – decorul este primul contact direct pe care îl avem cu un coffee shop din București. Acesta este un bun indicator al exigențelor pe care proprietarii vor să le atingă prin afacerea lor. Decorul din cadrul unui local trebuie să pară bine închegat ca și coloristică sau obiecte alese, deoarece culorile și formele obiectelor influențează foarte mult starea de spirit a clienților. Atunci când doriți să mergeți să savurați o cafea aveți nevoie de un decor cald, primitor care să transmită acel sentiment de comoditate și confort. Mobilierul trebuie să fie comod pentru a vă putea relaxa, dar și curat pentru a vă oferi un sentiment de încredere.
2. Muzică – muzica ne influențează foarte mult starea de spirit. Cafeaua, de cele mai multe ori, se consumă într-un spațiu relaxant, așa că muzica trebuie să fie în același registru. De asemenea, intensitatea muzicii este foarte importantă, nu doriți să vă duceți la un local în care muzica este atât de tare încât nu puteți comunica cu persoanele de lângă voi, dar nici să aibă un volum atât de scăzut încât auziți pe fundal murmurul celorlalți oameni și conversațiile celorlalți clienți.
3. Lumina – într-un coffee shop din București, lumina este în topul criteriilor în prototipul cafenelei perfecte. Foarte multe persoane în ziua de astăzi când se duc la o cafenea fie lucrează la laptop, fie citesc sau se duc pur și simplu cu prietenii la un pahar de vorbă. Astfel, iluminatul trebuie să acopere fiecare situație și nevoie – pe timp de zi, cafeneaua trebuie să se bucure de lumină naturală, iar seara de lumină artificială „prietenoasă” care să poată să se reflecte într-un mod optim către obiectele și finisajele cromatice alese.
4. Curățenia – indiferent că vorbim de un coffee shop din București sau de un lounge bar, curățenia trebuie să fie impecabilă. Pentru a vă da seama de acest lucru puteți să vă uitați prima dată la geamuri: Sunt geamurile curate? Dacă da, înseamnă că aveți de-a face cu un local curat, care pune accent pe orice detaliu. În cazul în care nu puteți să observați acest lucru, modul în care arată baia, mobilierul, pardoseala, ar trebui să fie niște indici buni. De asemenea, curățenia se poate observa și în mirosul pe care îl are un coffee shop.
5. Personal – personalul este extrem de important deoarece el reprezintă direct coffee shop-ul. Modul în care personalul se comportă spune foarte multe despre local: un personal prietenos înseamnă un personal fericit care lucrează într-un mediu plăcut.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro