Ridurile apar in mod normal pe masura ce oamenii imbatranesc. Primele riduri vizibile pe chipul unei persoane tind sa apara ca urmare a expresiilor faciale de-a lungul anilor.
Cu toate acestea, radiatiile solare, fumatul, deshidratarea, unele medicamente si factorii genetici si de mediu sunt alte elemente care favorizeaza aparitia ridurilor.
Majoritatea ridurilor tind sa apara in partile corpului care primesc cea mai mare expunere la soare, in special fata si gatul, spatele mainilor si bratele. Chiar daca folosesti o crema antirid eficienta si alte tratamente concepute special pentru a rezolva aceasta problema, este important sa intelegi cauza ridurilor inainte de toate.
Care sunt cauzele principale?
Ridurile sunt o parte naturala a procesului de imbatranire. Pe masura ce oamenii inainteaza in varsta, pielea lor devine mai subtire, mai uscata, mai putin elastica si mai putin capabila sa se protejeze de daune. Acest lucru duce la aparitia ridurilor, a cutelor si liniilor pe piele.
Expresiile faciale, de exemplu, zambetul repetat sau incruntarea pot duce la linii fine si riduri de la o varsta mai frageda. Astfel, de fiecare data cand o persoana foloseste un muschi facial se formeaza o canelura sub suprafata pielii. Cand o persoana este tanara, pielea se reapara de cele mai multe ori singura, dar pe masura ce imbatraneste, pielea isi pierde flexibilitatea.
Expunerea la lumina ultravioleta (UV), de exemplu, creste sansa de a dezvolta ridurile mai devreme. Lumina UV descompune fibrele de colagen si elastina din piele. Aceste fibre formeaza tesutul conjunctiv al pielii si sunt localizate sub suprafata ei. Ruperea acestui strat face ca pielea sa devina mai slaba si mai putin flexibila. Astfel, pielea este afectata si apar treptat ridurile.
Persoanele care lucreaza la lumina soarelui au o sansa mai mare de riduri precoce.
Totodata, fumatul regulat accelereaza procesul de imbatranire a pielii, din cauza faptului ca afecteaza circulatia sangelui. Alcoolul este si el un factor major care faciliteaza aparitia ridurilor pentru ca deshidrateaza pielea, aceasta devenind mai sensibila.
Prevenirea ridurilor
Imbatranirea este un proces natural si, in cele din urma, toata lumea are riduri si linii care devin mai proeminente in timp.
Evitarea expunerii excesive la soare reduce deteriorarea pielii, deoarece soarele determina imbatranirea mai rapida a pielii. Palariile, hainele de protectie, ochelarii de solare precum si produsele cu SPF crescut pot proteja pielea de riduri, reducand efectul nociv al razelor UV.
Expunerea zero la lumina soarelui in totalitate nu este recomandata, deoarece soarele asigura o sursa vitala de vitamina D care este esentiala pentru rezistenta oaselor si alte aspecte ale sanatatii. Unele protectii solare pot proteja pielea, permitand in acelasi timp sa fie sintetizata vitamina D.
Renuntarea la fumat poate preveni imbatranirea accelerata a pielii. Chiar si un fumator pe termen lung poate incetini procesul renuntand.
De asemenea, un somn de cel putin 7 ore pe noapte, alimentatia sanatoasa si a exercitiile fizice ajuta la mentinerea sanatatii generale, iar acest lucru include si calitatea pielii.
Daca iti doresti sa dai o mana de ajutor pielii tale afectate de riduri, poti incerca produsele antirid de la TIS Farmaceutic. Gasesti aici o gama larga de produse pentru toate tipurile de ten, bazate pe ingrediente naturale si multe alte vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea pielii tale!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro