5 criterii care te ajuta sa alegi cel mai bun ventilator de baie sau bucatarie

12 iunie 2020
Autor:
Content SEO

In incaperile in care geamul este inexistent, sau aerul devine mult prea ingreunat, este nevoie de ventilatie suplimentara. O ventilatie baie sau o ventilatie bucatarie sunt realizate din aparate simple, insa eficiente, care elimina aerul viciat, lasand aer proaspat sa patrunda in casa.

Ventilatoarele sunt esentiale pentru toti cei care isi doresc o viata sanatoasa, dat fiind faptul ca pot elimina aburii, dioxidul de carbon gazele arse sau mirosurile neplacute. In principiu, avantajele pe care le contureaza un ventilator sunt urmatoarele:

  • Este ieftin;
  • Contribuie la eliminarea riscului de aparitie a mucegaiului;
  • Elimina mirosurile neplacute;
  • POate fi folosit pentru o perioada lunga de timp.

Nu toate ventilatoarele sunt la fel, insa. Daca vrei sa alegi un ventilator perfect este bine sa ai in vedere aceste 5 criterii, cat se poate de importante:

  1. Tipul de ventilator. Ai de ales intre ventilatoare axiale si ventilatoare centrifugale. Primele sunt ceva mai ieftine, sunt silentioase si elimina cantitati mari de aer intr-un timp scurt. Din pacate, presiunea la iesire este scazuta, ceea ce duce la fluctuatii in functionare. De partea cealalta, ventilatoarele centrifugale absorb aerul intr-o zona centrala si il imping catre exterior. Au o presiune mare, asigura flux constant de aer, insa sunt ceva mai zgomotoase;
  2. Forma si montarea ventilatorului. Ventilatoarele de perete sunt cele mai populare, deoarece se instaleaza usor, prin simpla gaurire a peretelui. Exista, insa, ventilatoare de tavan si de geam, care sa se muleze pe situatiile in care un ventilator de perete nu poate sa fie instalat.Pentru camerele care nu un perete exterior sau un geam, exista ventilatoare care se flosesc de hornuri pentru evacuarea aerului;
  3. Motorul si angrenajul. Angrenajul este cel care da zgomotul ventilatorului. Cele mai silentioase angrenaje sunt cele cu rulmenti, bile sau role, care au un zgomot usor de fundal, insa rezista foarte bine in timp. Exista si ventilatoare cu lagare simple, care se uzeaza rapid si desi la inceput sunt silentioase, ajung sa faca foarte mult zgomot;
  4. Debitul, zgomotul si anduranta. Un ventilator foarte bun poate sa evacueze aerul dintr-o incapere de 7-8 ori pe ora. Este bine sa te orientezi spre o astfel de optiune, daca vrei o bucatarie sau o baie foarte bine ventilate. Nivelul de zgomot este si el important. Nu alege niciodata modele cu un nivel sonor mai mare de 30 de decibeli.
  5. Dotari. Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de dotari. Exista ventilatoare cu tot felul de dotari interesante, cum ar fi senzorul de umiditate, senzoru de prezenta, clapeta anti-retur sau jaluzelele de protectie. UN ventilator modern poate sa fie dotat chiar si cu telecomanda, care sa iti permita sa ajustezi turatia si senzorul de umiditate.

Indiferent care este ventilatorul pentru care optezi, acesta are un rol simplu: acela de a mentine aerul din baie sau din bucatarie cat mai curat. Merita, asadar, sa acorzi putina atentie achizitiei lui.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram