Durerile articulare pot crea un disconfort permanent ce afecteaza si schimba rutina zilnica a persoanelor care se confrunta cu acestea. Fie ca vorbim de probleme ale mobilitatii articulare la nivelul genunchilor, soldului sau umerilor, fie ca exista un disconfort al coloanei vertebrale in zona cervicala, toracala, lombara sau sacrala, acestea pot aparea atat la persoanele active, cat si la persoanele sedentare, indiferent de varsta, sex sau profesie.
Exista 3 obiceiuri pe care orice persoana care sufera de dureri articulare le poate adopta pentru a le ameliora si pentru a-si recapata independenta de miscare:
- Admininstrarea unui analgezic natural care diminueaza durerile atunci cand acestea se intensifica. Perluxan este un supliment natural pe baza hamei, ulei esential de ghimbir si menta, cu o actiune rapida in primele doua ore de la administrare. Eficienta sa este dovedita clinic, reducand inflamatiile articulare si redand flexibilitatea acestora, fara sa provoace efecte adverse. Acesta imbunatateste nu doar functia articulatiilor, ci aduce un plus calitatii vietii celor care se confrunta cu astfel de probleme pentru ca le permite sa se miste in voie. Perluxan pret este unul accesibil, iar pentru Perluxan prospect cei interesati pot accesa site-ul onlinefarmacia.ro.
- Balansarea activitatii fizice cu odihna. Echilibrul este esential in ceea ce priveste efortul fizic. Statul prea mult in picioare, ridicarea frecventa de greutati sau activitatile sportive intense realizate incorent pot aduce repercusiuni asupra articulatiilor. De asemenea, sedentarismul, statul excesiv la birou si lipsa de miscare pot afecta coloana, dar si articulatiile. Specialistii recomanda miscarea sub forma de plimbari, inot sau mersul cu bicicleta. Chiar daca la inceputul efortului durerile cresc in intensitate, activitatea fizica frecventa poate fi o metoda eficienta pentru a reduce simptomele pe termen lung.
- O alimentatie sanatoasa. Nu exista o dieta specifica pentru a trata durerile articulare, insa sunt alimente recomandate datorita nutrientilor pe care ii pot asigura ce sprijina sanatatea articulatiilor: pestele, nucile, uleiul de masline, cerealele integrale, fructele si legumele.
Pe langa aceste bune practici, este important ca persoanele cu acest tip de probleme sa evite o serie de factori de risc. Excesul de greutate si obezitatea pot cotribui atat la debutul, cat si la acutizarea artrozei la genunchi și solduri, leziunile articulare pot cauza dureri permanente, iar numerosi agenti microbieni pot declansa infectii la nivelul articulatiilor care sa declanseze diverse forme de artrita.
Durerile articulare pot fi ameliorate, iar tratamentul si stilul de viata joaca un rol important in ameliorarea acestora.