Unde si cum iti casezi masina pentru Programul Rabla 2020

27 august 2020
Autor:
Content SEO

De-a lungul timpului, programul rabla a adus o multime de beneficii atat in randul soferilor care aveau in plan sa achizitioneze o masina noua, cat si asupra mediului.

Programul rabla reprezinta un program ce a aparut la initiva Guvernului si care este sustinut de fonduri oferite de Ministerul Mediului. Acesta este impartit in doua categorii si anume: Rabla clasic (statul ofera o prima de casare pentru achizitionarea unui autoturism nou in schimbul celui vechi) si Rabla plus (este o imbunatatire a programului rabla clasic ce stimuleaza achizitionarea unui autoturism electric sau electric hibrid cu scopul de a diminua poluarea mediului).

Cum functioneaza Programul Rabla 2020

Prin intermediul programului rabla clasic, agentiilor le este oferita o suma de  bani cu scopul acordarii de stimulente persoanelor care isi doresc sa inlocuiasca autoturismul vechi cu unul nou.

Programul rabla 2020 vine la pachet cu o noutate si anume: Posibilitatea de a achizitiona inclusiv motociclete.

Ce masini pot fi inscrise in Programul Rabla 2020

Sunt incadrate in categoria rable doar anumite autovehicule ce trebuie sa indeplineasca atat conditii tehnice, cat si de vechime. In cazul persoanelor fizice si juridice, masina veche care urmeaza a fi casata trebuie sa aiba o vechime mai mare de 8 ani. Pe de alta parte, daca autoturismul urmeaza a fi predat unui centru de casare, el nu trebuie sa fie mai nou de 5 ani.

Poti inscrie in programul rabla 2020 dacia, skoda, renault, ford, suzuki si nu numai. Acestea trebuie sa fie in stare de functionare si sa dispuna de urmatoarele componente: caroserie, motor, sasiu, tren de rulare, echipamente electronice menite sa asigure functionarea autovehiculului.

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru casarea masinii

  1. Inscrierea la un dealer auto;
  2. Depunerea documentelor necesare cu scopul de a obtine dovada de inscriere;
  3. In mai putin de 30 zile ai obligatia de a te deplasa cu masina veche la un centru autorizat pentru casare masina, modalitate in urma careia vei obtine certificatul de distrugere;
  4. Deplasarea la politie;
  5. Solicitarea radierii masinii care a fost casata;
  6. Predarea placutelor, a certificatului de inmatriculare si a certificatului de distrugere in original;
  7. Deplasarea la biroul de taxe locale unde trebuie sa prezinti certificatul de radiere pentru a scoate masina tocmai casata din evidentele fiscale;
  8. Prezentarea certificatului de radiere dealer-ului auto si a copiei legalizate dupa certificatul de distrugere.

Unde putem casa masina pentru Programul Rabla?

Asa cum am mentionat anterior, masinile ce urmeaza a fi casate pentru inscrierea in programul rabla 2020, trebuie sa obtina un certificat de distrugere. Acest lucru nu poate fi posibil decat daca apelezi la un centru autorizat. Una dintre recomandarile noastre, este chiar Ecoremat.  Tot ce trebuie sa faci este sa te deplasezi cu masina la centrul de casare, iar de restul se vor ocupa specialistii in domeniu. La final, vei putea obtine certificatul de distrugere de care ai nevoie si astfel, poti trece la urmatorul pas.

Beneficiile Programului Rabla asupra mediului

Programul rabla aduce o multime de beneficii, inclusiv asupra mediului, prin eliminarea masinilor poluante. De asemenea, un alt beneficiu este reprezentat atat de siguranta pe care soferii o au in trafic, dar si a pietonilor.

Asadar, Programul Rabla 2020 nu doar ca faciliteaza achizitionarea autovehiculelor noi, dar contribuie semnificativ si la protejarea mediului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram