Vinurile de calitate se obtin folosind produse de vinificatie premium.
Plecand de la aceasta idee, s-a lansat magazinul online Foartecurat.ro cu cele mai bune produse de vinificatie romanesti. Scopul principal este acela de a contribui considerabil la sporirea calitatii vinului si nu in ultimul rand, la crearea unui mediu agricol mai bun si mai performant.
De la momentul recoltarii si pana la savurarea unui vin curat si gustos se afla un proces bine structurat, iar acesta necesita doua dintre cele mai importante produse de vinificatie cu rol in obtinerea unor vinuri sanatoase si calitative, astfel incat sa fie pastrate cat mai mult timp.
Bentonita alimentara este cea mai eficienta si recomandata solutie pentru limpezirea si stabilizarea vinului. In timpul folosirii, bentonita alimentara actioneaza in mod electrostatic si isi mareste volumul pentru a atrage si a absorbi particulele regasite in vinul tulbure si conduce la depunerea acestora pe fundul vasului.
In alta ordine de idei, bentonita este responsabila si de stabilizarea vinurilor deoarece dispune de proprietati deproteinizate.
Pentru limpezire, ai nevoie de 1 kg de bentonita la 1000 l vin rosu si 2 kg de bentonita la 1000 l vin alb.
Este foarte important sa stii ca tratamentul cu bentonita nu afecteaza in niciun fel gustul sau calitatea vinului.
Bentonita trebuie aplicata alaturi de un conservant alimentar cu o concentratie de 6 % dioxid de sulf.
Asa cum ii spune numele, conservantul alimentar are rolul de a conserva si stabiliza vinul. Acesta se aplica odata cu obtinerea mustului pentru a asigura o fermentatie controlata.
Cateva secrete despre obtinerea unui vin cu adevarat bun
Vinul reprezinta cea mai apreciata bautura din lume, iar procesul de realizare are un mister aparte. Retine ca indiferent de soiul strugurilor, produsele calitative de vinificatie sunt cele care decid, in cea mai mare proportie, calitatea vinului.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro