Magazinul online cu produse de vinificatie romanesti – Secretul unui vin bun

8 octombrie 2020
Autor:
Content SEO

Vinurile de calitate se obtin folosind produse de vinificatie premium.

Plecand de la aceasta idee, s-a lansat magazinul online Foartecurat.ro cu cele mai bune produse de vinificatie romanesti. Scopul principal este acela de a contribui considerabil la sporirea calitatii vinului si nu in ultimul rand, la crearea unui mediu agricol mai bun si mai performant.

De la momentul recoltarii si pana la savurarea unui vin curat si gustos se afla un proces bine structurat, iar acesta necesita doua dintre cele mai importante produse de vinificatie cu rol in obtinerea unor vinuri sanatoase si calitative, astfel incat sa fie pastrate cat mai mult timp.

  1. BENTONITA ALIMENTARA

Bentonita alimentara este cea mai eficienta si recomandata solutie pentru limpezirea si stabilizarea vinului.  In timpul folosirii, bentonita alimentara actioneaza in mod electrostatic si isi mareste volumul pentru a atrage si a absorbi particulele regasite in vinul tulbure si conduce la depunerea acestora pe fundul vasului.

In alta ordine de idei, bentonita este responsabila si de stabilizarea vinurilor deoarece dispune de proprietati deproteinizate.

Pentru limpezire, ai nevoie de 1 kg de bentonita la 1000 l vin rosu si 2 kg de bentonita la 1000 l  vin alb.

Este foarte important sa stii ca tratamentul cu bentonita nu afecteaza in niciun fel gustul sau calitatea vinului.

  1. CONSERVANT ALIMENTAR PENTRU VIN

Bentonita trebuie aplicata alaturi de un conservant alimentar cu o concentratie de 6 % dioxid de sulf.

Asa cum ii spune numele, conservantul alimentar are rolul de a conserva si stabiliza vinul. Acesta se aplica odata cu obtinerea mustului pentru a asigura o fermentatie controlata.

Cateva secrete despre obtinerea unui vin cu adevarat bun

  • Foloseste doar struguri copti pentru ca au un nivel mai mare de zahar care reda vinului un gust mai aromat.
  • Curata si spala foarte bine butoaiele inainte de depozitarea vinului. Un butoi spalat superficial poate reda vinului un gust neplacut care in mod cert, va fi atribuit cu calitatea slaba a acestuia.
  • Foloseste doar unelte din inox, plastic sau lemn. Exclude ustensilele din fier! Atat galetile, cat si ustensilele folosite la zdrobirea strugurilor trebuie sa fie realizate din plastic, lemn sau inox. In caz contrar, vinul va dobandi un gust usor oxidat.
  • Evita sa zdrobesti strugurii cu tot cu ciorchine. Doar bobele de struguri trebuie sa faca parte din procesul de obtinere a strugurilor. Daca adaugi si ciorchinele, vinul va avea un gust acru, total neplacut.
  • Filtreaza mustul inainte de fermentare. In cazul vinului alb, mustul trebuie lasat la fermentat atunci cand este curat, fara impuritati. Altfel, acesta va fi lipsit de savoare.
  • Lasa mustul la fermentat intr-o camera rece. Daca vei lasa vinul la fermentat intr-o incapere calduroasa, nu vei face altceva decat sa accelerezi fermentarea, iar acest lucru nu este recomandat.

Vinul reprezinta cea mai apreciata bautura din lume, iar procesul de realizare are un mister aparte. Retine ca indiferent de soiul strugurilor, produsele calitative de vinificatie sunt cele care decid, in cea mai mare proportie, calitatea vinului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram