Părinţii aflaţi la primul copil, care aleg alimentaţia cu lapte praf Topfer în detrimentul alăptării la sân, din motive medicale, profesionale sau în urma unor convingeri personale, trebuie să ştie de la început regulile de bază ale preparării laptelui praf, astfel încât să nu facă greşeli. Greşelile de preparare a laptelui praf pot avea consecinţe grave asupra copilului, atât în ceea ce priveşte igienizarea şi sterilizarea tetinelor şi biberoanelor, cât şi în ceea ce priveşte cantitatea de lapte praf folosită pentru prepararea unei mese.
Pentru că sistemul imunitar al copiilor mici este insuficient dezvoltat şi foarte fragil, bebeluşii sunt mult mai expuşi bolilor şi infecţiilor. De aceea, igiena riguroasă în prepararea meselor de lapte şi respectarea cantităţii de lapte praf folosită sunt foarte importante.
Cum se prepară corect laptele praf al bebeluşului
În primul rând, instrumentele folosite pentru prepararea laptelui praf pentru bebeluş trebuie spălate cu apă şi detergent, clătite cu apă călduţă din abundenţă şi sterilizate, pentru a preveni riscul de îmbolnăvire a copilului. Cutiile de lapte praf se ţin la frigider, deoarece la temperatura camerei orice bacterie conţinută de laptele praf se înmulţeşte foarte repede.
Biberoanele cu lapte praf ale bebeluşului se prepară înainte de cu câteva minute de ora mesei, nu cu câteva ore, iar laptele care nu a fost consumat nu se păstrează la frigider pentru a fi încălzit, ci se aruncă.
În ceea ce priveşte apa folosită la prepararea laptelui praf, se recomandă apă plată specială pentru bebeluşi sau apă de la robinet fiartă şi răcită. Apa îmbuteliată trebuie să aibă un conţinut de sodiu mai mic de 200 mg/l și un nivel de sulfaţi mai mic de 250 mg/l.
Paşii necesari pentru a prepara laptele praf al bebeluşului
Pentru a prepara bebeluşului laptele praf, părinţii trebuie să :
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro