Trends HRB a organizat un eveniment pentru bucatari

26 octombrie 2020
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Trends HRB a organizat pe data de 14 octombrie 2020 o noua editie a evenimentului gastronomic Top Culinary Trends. Acesta s-a desfasurat la Hard Rock Cafe, din Bucuresti, iar la eveniment au participa maxim 100 de persoane. Totodata, cei care au fost prezenti au trebuit sa respecte regulile de distantare sociala si prevenire a raspandirii coronavirusului. Evenimenul a fost transmis si live, pe canalul de Youtube, pentru cei care doresc sa afle noutati din zona de cooking si sa descopere noi tendinte de pe piata locala.

 Ce tema a abordat aceasta editie

Cea de-a VII-a editie Top Culinary Trends a avut ca tema „Hyper-local gastronomy”, si a dorit sa aduca in atentie una dintre cele mai actuale tendinte din gastronomie: „exploatarea” la maximum a produselor locale, cu focus pe sezonalitatea meniurilor, aprovizionarea de la micii producatori locali, sustenabilitatea si utilizarea responsabila a alimentelor.

Conceptul de „hyper local food” a aparut acum cativa ani in mod exclusivist si face referire la restaurantele care au resurse proprii de aprovizionare, care detin sere/solare cu legume proaspete, crescute in mod natural sau ferme cu animale proprii.

Tot legat de acest concept este si mancarea care provine dintr-un loc apropiat de restaurant sau cea care este luata dintr-un loc care poate fi controlat si verificat. Treptat, aceasta metoda a inceput sa inglobeze si restaurantele care se focuseaza pe sezonalitatea ingredientelor si proximitatea surselor acestora, pe tot ceea ce este local, de la materia prima si pana la comunitati.

Fiindca aceasta idee a fost implementata si in Romania, in ultima perioada aceasta s-a facut remarcata datorita unor chefi care au pus accent pe acest lucru si au mizat pe preparatele traditionale, in acest fel promovand si producatorii locali. Astfel, seminarul ce are ca tema „Sezonalitatea si autenticitatea in gastronomie” va aduce pe scena Top Culinary Trends, chefi care nu au ezitat sa parieze pe banale ingrediente locale, de sezon.

Prin folosirea unor astfel de produse au reusit sa creeze meniuri creative, aparent simple, dar care valorifica din plin gustul si prospetimea acestora. Totodata, filosofia chefilor este bazata pe sustinerea si promovarea fermierilor sau producatorilor locali, dar si pe diminuarea risipei alimentare.

Cine au fost spekerii care au participat la eveniment

Imbracati adecvat, cu uniforme bucatari, speakerii au impartasit din tendintele actuale si modul lor de aplicare, din domeniul gastronomiei, sunt: Radu Dumitrescu, Head chef & Owner Voilà Bistro, Carmen Diaconu, Head chef & co-owner Noeme Restaurant si Vasile Nicolae, Head chef & co-owner Blid-Locanta romaneasca. Acestia au facut demonstratii culinare live si au dezvaluit secrete din piata locala pe care le-au intalnit pana in acest moment.

La ce sa ne asteptam in viitor

Aceasta tendinta va fi aplicata de tot mai multi antreprenori, mai ales pentru ca acestia doresc sa sustina producatorii locali si sa achizitioneze produse naturale si proaspete. In acelasi timp, si consumatorii prefera tot mai mult produse autohtone, iar pandemia a accentuat acest lucru, marea majoritate prefera sa evite aglomeratia din supermarketuri si consumarea unor produse importate.

Despre Trends HRB

Trends HRB este o platforma multimedia care se adreseaza publicului din domeniul HoReCa. Producatorii acestei platoforme organizeaza si evenimente B2B in aceasta industrie pentru a face cat mai cunoscut domeniul si tendintele din acesta. Sunt prezenti in piata din anul 2000 si realizeaza o revista dedicata profesionistilor din gastronomie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram