Reprezentanţii companiilor de servicii funerare în sector 5 oferă servicii de repatriere decedaţi

30 octombrie 2020
Autor:
Digital Metrics

Din păcate, familiile unora dintre persoanele aflate în străinătate în căutarea unui trai mai bun se confruntă cu vești tragice și sunt nevoiți să apeleze la servicii funerare în sector 5 pentru a aduce acasă trupurile neînsufleţite ale celor decedați peste hotare.

Conform statisticilor, peste 2500 de persoane mor în fiecare an în străinătate, având cetăţenie română şi sunt aduse în ţară pentru a fi înmormântate. Repatrierea nu trebuie să fie o operaţiune complicată şi care să dureze luni de zile, iar pentru a grăbi aceste proceduri, rudele decedaţilor trebuie doar să solicite ajutor din partea specialiştilor.

Ce înseamnă repatrierea decedaţilor?

Repatrierea decedaţilor este un serviciu necesar tuturor celor care au rude sau prieteni plecaţi în străinătate care își pierd viața pe teritoriul altei țări. Românii plecaţi în străinătate la muncă sau în concedii care nu se mai întorc în viaţă sunt din ce în ce mai mulţi, moartea survenind din cauza unor accidente de muncă, a unor afecţiuni netratate, a accidentelor rutiere, precum şi din alte cauze.

Vestea primită de rudele rămase acasă este destul de greu de primit, iar procedura de repatriere este practic imposibilă fără ajutorul specialiştilor. Pentru repatriere, este nevoie de certificatul de deces, de îmbălsămare, de paşaport, de transport mortuar, de certificatul de la morgă care atestă decesul, de un permis de transport funerar internaţional şi mai ales de transport cu maşina funerară sau cu avion.

Din fericire, companiile din ţară asigură întocmirea tuturor documentelor necesare pentru repatrierea care se poate face pe cale terestră, aeriană şi maritimă, în baza reglementărilor şi acordurilor internaţionale.

Care sunt costurile şi durata repatrierii?

Costurile repatrierii sunt stabilite de firma de servicii funerare în funcţie de mai multe criterii

  • tara în care a avut loc decesul şi distanţa dintre localitatea decesului şi localitatea de destinaţie;
  • preţul îmbălsămării;
  • preţul sicriului de zinc obligatoriu pentru transport şi preţul sicriului de lemn;
  • preţul  cerut pentru eliberarea documentelor de deces;
  • modalitatea de transport aleasă.

Repatrierea decedaţilor se face pe cale terestră sau aeriană, în condiţii igienico-sanitare şi legale impecabile, care respectă legislaţia internaţională şi legea ţării din care se face repatrierea. Pe lângă costurile repatrierii, rudele persoanelor decedate în afara ţării sunt interesate şi de durata repatrierii. Aceasta variază, la fel ca şi costurile, în funcţie de mai multe criterii:

  • legislaţia ţării în care a avut loc decesul;
  • modalitatea de transport aleasă;
  • condiţiile meteo.

Cert este că reprezentanţii companiei de servicii funerare îşi asumă responsabilitatea aducerii trupului persoanei decedate în ţara în cele mai bune condiţii, cu toate documentele complete şi certificatele obţinute şi completate. Repatrierea nu durează mai mult de 15 zile lucrătoare din momentul eliberării decedatului de către autorităţile locale şi până la eliberarea scrisorii de autorizare, iar trupul neînsufleţit va fi păstrat în cele mai bune condiţii.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram