Ce trebuie sa stii despre extractiile dentare?

9 noiembrie 2020
Autor:
S.C. Allproweb Marketing SRL

Cariile dentare excesive, infectia dentara si aglomerarea pot necesita extractii dentare, motiv pentru care foarte multi pacienti isi fac rapid o programare la clinica stomatologica din sector 6. Cei care primesc aparat dentar pot avea nevoie de unul sau doi dinti scosi pentru a oferi loc celorlalti dinti. In plus, cei care sunt supusi chimioterapiei sau sunt pe cale sa li se faca un transplant de organe ar putea avea nevoie de dinti scosi pentru a-si mentine gura sanatoasa.

Extractia dintilor este efectuata de un dentist sau chirurg oral si este o procedura ambulatorie relativ rapida, fie cu anestezie locala, generala, intravenoasa, fie cu o combinatie. Extractia dintilor vizibili este o extractie simpla. Pentru mai multe detalii despre extractiile dentare, pacientii pot vizita site-ul plazadent.ro.

Cum sa te pregatesti pentru extractii dentare?

Inainte de a se programa pentru o astfel de procedura, medicul dentist ii va face pacientului o radiografie a dintilor. Pacientul trebuie sa ii spuna medicului despre toate medicamentele pe care le ia, inclusiv despre vitamine, suplimente si medicamente fara prescriptie medicala.

De asemenea medicul va trebuie sa stie daca pacientul va fi in curand tratat pentru o alta afectiune, cu un medicament intravenos, numit bifosfonat. Daca este vorba despre acest lucru, extractia trebuie facuta inainte de tratamentul medicamentos, sau maxilarul ar putea fi expus riscului de osteonecroza.

Clinica stomatologica din sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

clinica stomatologica din sector 6

Medicul dentist trebuie sa se asigure ca toate afectiunile sunt stabile sau tratate inainte ca pacientul sa fie supus extractiei dintilor. Este posibil sa i se prescrie antibiotice in zilele anterioare procedurii daca:

  • chirurgia dureaza mult;
  • pacientul are o infectie sau un sistem imunitar slabit;
  • pacientul are o afectiune medicala specifica.

In ziua extractiei, dupa procedura, pacientul nu trebuie sa consume lichide timp de 6 ore si nici sa manance. De asemenea daca este fumator, nu trebuie sa fumeze cateva ore. Daca este racit trebuie sa anunte medicul, deoarece s-ar putea ca procedura sa fie reprogramata, cand pacientul este perfect sanatos si nu ia si alte medicamente. In cazul in care pacientul a avut greata sau varsaturi cu o seara in urma, acesta trebuie sa anunte medicul pentru a se sti exact ce tip de anestezie trebuie facut.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram