Cum s a modernizat agricultura

4 august 2016
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Istoria utilajelor agricole ne evidentiaza numele personajului Deere. Acesta era un fermier inventator din statul Illinois, Statele Unite ale Americii. In anul 1837 acesta a inventat un plug care era capabil sa are cele mai aride terenuri, iar durata de functionare a utilajului era considerabil marita fata de cele precedente.

Plugul lui Deere a devenit cunoscut sub denumirea de “plugul muzical”, pentru ca producea un zgomot asemanator zumzetului de fier in contact cu pietrele aflate in sol. In timpul anilor 1870, fermierii care cultivau grau pe scara larga in California si Red River Valley din Dakota de Nord au inceput sa utilizeze un plug cu doua capete.

Acest nou concept de plug a permis fermierilor sa are de la cinci pana la sapte acri pe ziua de lucru, in comparatie cu un acru pe zi, cand se utilizau plugurile trase de cai. Inventatorii acestui nou tip de plug nu contestatu utilitatea plugurilor trase de cai insa mentionau faptul ca pentru o eficienta crescuta a muncii campului trebuiau folositi patru sau chiar cinci cai, ceea ce era un efort suplimentar pentru fermier.

Aratul campului cu pluguri care aveau mai mult de patru cormane a ramas o practica nerealizata pana la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, cand tractoarele alimentate cu benzina au putut oferi forta necesara lucrarii unui camp intreg, indiferent de conditiile zonei. De regula, in acele vremuri, agricultorii insamantau culturile manual. In anul 1841, cu toate acestea, Moise Pennock si Samuel Pennock Chester din statul Pennsylvania au proiectat un burghiu utilizat la insamantarea cerealelor.

Acel burghiu era prevazut cu un tub in care erau asezate semintele cerealelor si erau eliberate direct in groapa facuta cu ajutorul varfului burghiului. Pana la mijlocul anilor 1960, fermierii care au insamantat boabele de cereale mici manual, prin tehnica de forare cu un obiect ascutit.

Agricultorii foloseau de obicei un bat sau o sapa cu varful ascutit pentru a fora gropile in care urmau sa fie insamantate plantele. Nevoia descoperii unei alte tehnici de insamantare a facut ca in anul 1864, doi fermieri din Illinois pe nume John Thompson si John Ramsay de Aledo sa inventeze si sa dezvolte un plantator de porumb care s-a dovedit a fi de real folos pentru fermierii din SUA. Acele practici au reprezentat avantul tehnologic de care ne bucuram astazi.

Reparatii Tractoare - Cromix Cluj

Gratie noilor utilaje agricole, agricultura mecanizata a inceput sa devina o importanta ramura de activitate. Totusi, daca ai nevoie de piese de tractor in Cluj le gasesti la Cromix Prodcom. Piesele comercializate de companie au un raport pret calitate excelent. Tot aici poti gasi si electromotor pentru tractor, tiranti tractor dar si far pentru tractor, mai multe detalii pe www.cromix.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram