Poliureea, cea mai bună metodă modernă de hidroizolație

9 decembrie 2020
Autor:
Digital Metrics

Lista materialelor utilizate de-a lungul veacurilor pentru hidroizolații este lungă. Timp de secole, produsele pe bază de asfalt, cum ar fi smoala și bitumul au fost singura alegere. În secolul al XX-lea, s-au dezvoltat o serie de alte opțiuni, inclusiv vopsele, rășini epoxi, fibre de sticlă și esteri de vinil.

Cea mai recentă tehnologie de acoperire este poliureea. Dezvoltat la sfârșitul anilor 1980 pentru industria auto, acest material este acum utilizat într-o gamă largă de aplicații. Utilizarea acestui material pentru impermeabilizarea industrială a crescut în popularitate în ultimul deceniu datorită caracteristicilor sale de bază, așa cum sunt întărirea rapidă, coroziune și rezistență la abraziune.

Dintre cele mai cunoscute două tipuri de poliuree, poliureele aromatice sunt de departe cele mai frecvente. Specialiștii le numesc materialul de bază în industria hidroizolației, oferind o mare varietate de caracteristici fizice pentru diferite utilizări în domeniu. De fapt, singura caracteristică pe care aceste izolații nu o oferă este stabilitatea la razele ultraviolete.

O a doua categorie, poliureele alifatice, utilizează o chimie diferită pentru a oferi stabilitate la razele ultraviolete. Acest beneficiu suplimentar influențează și prețul, în sensul că poliureele alifatice sunt de obicei de două ori mai scumpe decât prețurile poliureelor aromatice.

Beneficiile poliureei

Unul dintre motivele pentru care izolațiile cu poliuree oferite de Izoterm System au devenit atât de populare este marea varietate de atribute pozitive pe care le prezintă.

Specialiștii spun că practic, nici o altă hidroizolație nu se poate compara cu poliureea când vine vorba de proprietățile ei fizice. Poliureea are o aderență excelentă la suprafețele suport având un timp de întărire foarte mic, formând o peliculă continuă și foarte flexibilă.

Poliureea are următoarele avantaje de bază: impermeabilizare rapidă (se întărește în 2-3 minute), nu conține solvenți, este foarte rezistentă la întindere și rupere, sigilează perfect găurile și fisurile, nu aduce încărcătură suplimentară pe construcții sau structuri, nu absoarbe umezeala și previne trecerea condensului, rămâne în poziție neschimbată cu trecerea timpului, nu necesită întreținere, îmbunătățește izolația acustică, este cea mai versatilă izolație, rezolvă punțile termice fără îmbinări sau suprapuneri etc.

Poliureea se aplică numai cu aparate profesionale de pulverizare la temperatură ridicată. Poliureea este recomandata pentru: hidroizolarea rezervoarelor de apă sau alte lichide ce pot conține produse chimice sau petroliere agresive, hidroizolarea suprafețelor din beton sau a suprafețelor cu trafic ușor, hidroizolarea acoperișurilor, teraselor, garajelor, hidroizolarea țevilor, garniturilor, conductelor, hidroizolarea structurilor metalice etc.

Cum se aplică poliureea

Poliureea se aplică printr-o metodă de pulverizare foarte eficientă. Izolarea cu poliuree este posibilă pe aproape orice suprafață, la temperaturi și umiditate variate. Poate fi aplicată și pe suprafețe verticale.

Izolația cu poliuree necesită o curățare minuțioasă a suprafeței, astfel încât materialul să adere la ea; atunci va îndeplini cerințele cu un rezultat extrem de eficient.

Mai multe informații și despre izolatii cu spuma poliuretanica puteti primi de la specialiști.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram