O rețetă delicioasă, în stil grecesc

12 decembrie 2020
Autor:
Digital Metrics

Preparatele în stil grecesc sunt extrem de apreciate de către gurmanzi datorită gustului unic. În gastronomia românească, ciorba de pui a la grec spre exemplu a prins foarte bine, însă a cunoscut și unele mici modificări față de rețetă originală pentru a se potrivi mai bine gustului nostru.

Rețeta nu este absolut deloc dificilă și poate fi oferită cu încredere chiar și celor mici, atât timp cât se limitează aportul sării. În maxim 70 de minute, veți avea gata un preparat savuros, numai bun pentru zilele friguroase de iarnă când temperaturile de afară sunt greu de suportat.

Principalele ingrediente

-                 Carcasă de pui (spate, aripi, gat)

-                 O jumătate de legătură rădăcinoase (păstârnac, pătrunjel, țelină)

-                 Un morcov

-                 50 gr orez

-                 Smântână

-                 Puțină lămâie

-                 Două gălbenușuri

-                 Sare după gust

-                 Verdeață (pătrunjel, mărar)

-                 1-2 legături de ceapă verde

-                 Piper boabe

Pașii pentru o preparare corectă

Legumele se curăță, se taie cubulețe și se pun la călit în puțin ulei pentru maxim 5 minute. Într-o oală separată se pune la fiert carcasa de pui împreună cu o linguriță de sare până când se formează spuma. Aceasta se înlătură, iar peste lichidul rămas se toarnă legumele călite. Se adaugă și ceapă verde tocată alături de boabele de piper și se lasă totul la fiert. Se completează pe parcurs cu apă caldă, în cazul în care lichidul scade foarte mult. Trebuie evitată apa rece pentru că stopează procesul de fierbere și astfel preparatul va avea nevoie de mai mult timp pentru a fi gata.

După aproximativ 30 de minute, carnea de pui este gătită astfel că se poate scoate din oală pentru a se dezosa în mod corespunzător. În momentul în care carnea este tocată mărunt se poate pune la loc în oală împreună cu 50 gr de orez care a fost spălat bine în prealabil. După 15 minute, se adaugă în ciorbă o jumătatea din cantitatea de verdețuri tocate, restul fiind lăsată pentru final.

După stingerea focului, se amestecă smântâna cu galbenușurile de ou și zeama de la o jumătate de lămâie. Se adaugă puțină ciorbă pentru ca întreaga compoziție să devină omogenă și astfel lichidul rezultat se transferă în oală. Temperatura ridicată ajută la gătirea oului fără să existe nici cel mai mic risc pentru sănătatea consumatorilor.

Alte sfaturi interesante

-                 Un astfel de preparat merge foarte bine cu niște ardei iuți murați;

-                 Poate fi servit și alături de puțină lămâie pentru un gust aparte, însă poate fi acrit și cu borș sau zeamă de corcodușe;

-                 Orezul trebuie spălat foarte bine pentru îndepărtarea tuturor impurităților;

-                 Pentru un plus de savoare se pot adăuga și 2-3 foi de dafin;

-                 Preparatul ar trebui mâncat cât mai repede datorită prezenței oului crud și a smântânii.

Chiar și cei mai pretențioși meseni vor fi iremediabil cuceriți de această rețetă. Ciorba a la grec poate fi servită atât rece, cât și caldă, indiferent de anotimp. O mâncare gustoasă adună în jurul mesei întreaga familie și poate da naștere unor adevărate tradiții în sânul acesteia.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram