Endoscopie digestiva superioara este o operatie endoscopica practicata pe scara larga in gastroenterologie.
Acest lucru ne permite sa vizualizam interiorul tractului digestiv superior in timp real, si anume: esofagul, stomacul si prima parte a intestinului subtire - duodenul.
Inspectia se efectueaza folosind un dispozitiv numit endoscop - un endoscop este un tub flexibil cu o camera pe partea de sus care transmite imagini in timp real din interiorul tractului digestiv pe monitor.
In timpul endoscopie digestive superioare, mucoasa tractului digestiv, si anume: mucoasa esofagului, a stomacului si a duodenului, a fost analizata cu atentie.
Adesea examinarile fotogene se efectueaza fara sedative. Cu toate acestea, daca va grabiti si sunteti mai sensibil la orice disconfort, puteti beneficia de acest asa zis ajutor.
Spray de anestezie va fi pulverizat pe faringe pentru a obtine anestezie locala, iar apoi endoscopistul va avansa oral endoscopul in zona de interes (esofag, stomac sau duoden). In timpul examinarii de endoscopie, caile respiratorii nu sunt afectate, iar nasul si gura pot respira fara probleme. Uneori, s-ar putea sa va simtiti sufocati la inceputul examinarii, dar puteti respira usor. Testul nu este de obicei dureros, ci neplacut.
Daca alegeti un sedativ, puteti utiliza un sedativ usor, care are un efect calmant, reduce anxietatea, amnezia si somnolenta usoara si poate intarzia decizia cu cel putin 8 ore.
Daca este necesar, vi se va cere sa indepartati protezele dentare, ochelarii si aparatele auditive de la urechea stanga si sa va asezati confortabil in patul de consultatie.
Anestezia locala se efectueaza sub supravegherea atenta a unui endoscopist, o bucata de plastic va fi instalata in gura pentru a va proteja dintii fara a deteriora endoscopul si un dispozitiv va fi instalat pe deget pentru a va monitoriza pulsul si nivelul de oxigen din sange.
Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, asistenta medicala va monitoriza acesti parametri pe tot parcursul procesului, odata ce endoscopul va trece prin gura, va veti simti lipsa de aer. Cu toate acestea, osciloscopul nu va interfera cu respiratia.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro