5 întrebări și răspunsuri despre modul în care trebuie să îți amenajezi holul

9 februarie 2021
Autor:
Content SEO

Un pantofar, o băncuță, un cuier pom sau unul de perete, o oglindă și mici accesorii estetice, toate sunt obiecte ce se regăsesc în fiecare hol al fiecărei case. Diferențele sunt date de dimensiunile acestora, de stilul în care sunt construite, de funcțiile pe care le pot avea și de cadrul în care se află.

Deși toate holurile au același scop și toate au aceleași piese de mobilier, nu toate sunt atât de eficiente precum ți-ai dori să fie.

Tocmai de aceea, înainte de a cumpăra mobilă hol și de a lua decizii privind modul în care aceasta trebuie să fie poziționată, este bine să știi răspunsul la câteva întrebări.

    1. Care este forma și mărimea holului tău?

Există o mulțime de tipuri de holuri: de la cel lung și îngust, până la cel pătrat și spațios sau cel înglobat perfect în zona de living. Planurile de amenajare hol trebuie să țină cont, în primul rând, de dimensiunea pe care o are această încăpere a casei și de forma ei. Un hol mic și îngust va avea nevoie de cuiere cât mai minimaliste, de mici trucuri care să îl ajute să pară luminos ( Spoturi LED, ferestre false, tablouri, etc ) și de un mobilier aproape invizibil, însă totuși funcțional.

Un hol mare, open space, care face o trecere naturală către living, poate să fie amenajat cu mobilier masiv, chiar și cu o măsuță și câteva scaune.

    1. Care este designul care predomină în casă?

Chiar dacă holul este o încăpere căreia nu i se acordă foarte multă atenție, este important să respecte anumite reguli de design. În principiu, trebuie să se integreze în stilul de amenajare care predomină în întreaga casă. Există holuri moderne, clasice, rustice, vintage, Feng Shui, minimaliste, shobby chic sau industriale, care pot da personalitate oricărui hol.

    1. Care sunt accesoriile pe care le folosești?

Există o mulțime de accesorii care trebuie să se regăsească pe hol. Dintre ele, cel mai important este oglinda. Pe lângă faptul că are capacitatea de a da senzația de spațiu, oglinda este cât se poate de practică ori de câte ori ieși din casă.

Pe lista cu accesorii se mai pot număra cele luminoase ( becuri LED, lustre sau veioze ) și cele de design. Dacă ai un hol de dimensiuni reduse încearcă să rezuni numărul accesoriilor la maxim unul, două.

    1. Care sunt piesele de mobilier care nu trebuie să lipsească?

Cuierul și pantofarul sunt obligatorii. Dacă ai spațiu însă, cuierul poate fi transformat într-un dulap cu stender de haine iar pantofarul poate juca mai multe roluri: de bancă sau de spațiu de depozitare pentru micile accesorii ( chei, portofel, acte, etc).

    1. Care sunt culorile potrivite pentru hol?

În ceea ce privește culorile ai două opțiuni: culorile deschise și culorile închise. Cele deschise sunt utile pentru spațiile mici, în timp ce culorile închise sunt potrivite pentru holurile încăpătoare, care se pot transforma cu ușurință în spații de locuit. Există o libertate uriașă pe care o ai atunci când vine vorba despre culori, indiferent că sunt culorile mobilierului sau culorile pereților. Ceea ce trebuie să ai în vedere este faptul că nu trebuie să folosești mai mult de 3 culori, pentru a nu aglomera foarte mult spațiul.

Te poți juca, în schimb, cu texturile. Spre exemplu, poti renunța la clasicii pereți într-o singură culoare și poți opta pentru tapet sau lambriuri.

Holul trebuie să fie preactic și să facă o trecere cât mai plăcută de la mediul exterior către confortul propriei case. Atunci când îl amenajezi, așadar, trebuie să ai în vedere acest lucru.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram