Cei pentru care cititul este o pasiune noua, au nevoie doar de acces la o biblioteca si de cateva recomandari de carti din partea cititorilor mai experimentati. Oricine trebuie sa aiba acces la educatie. Cu toate ca exista si situatii care pun la grea incercare oamenii si, in general, copiii, care in ciuda dorintei de a merge la scoala, acest drept elementar le este ingradit din diverse cauze. Cu toate acestea, oamenii se pot autoeduca. Daca acestia au cunostintele de baza si stiu sa citeasca, pot acumula foarte multe informatii din carti.
Trebuie doar sa isi doreasca si sa descopere ce categorii de carti ii atrag, putand astfel sa isi descopere o noua pasiune – cititul. In plus, pot profita de beneficiile netarmuite ale internetului. Fie ca este vorba de site-uri de unde pot cumpara carti, fie bloguri de carte, unde pot afla informatii despre carti, precum noi lansari, temele dezbatute de alte carti si chiar recomandari.
Cele mai bune recomandari de carti de beletristica
Daca persoana in cauza tocmai a descoperit aceasta noua pasiune, ideal ar fi sa inceapa cu lecturi usoare, o categorie facil de abordat fiind beletristica. De aceea, nu poate rata adaugarea titlurilor unora dintre cele mai bune carti de beletristica pe lista cartilor citite. Blog.Printrecarti.ro recomanda:
Una dintre aceste carti este “Jurnalul Annei Frank”, scrisa de insasi Anne Frank. Aceasta da glas povestilor tragice prin care au trecut familiile de evrei in timpul razboiului nazist;
In mod evident, un roman din literatura contemporana face parte dintre cele mai bune carti de belestristica. “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey, datorita povestii zguduitoare a pacientilor supusi unor tratamente barbare intr-un ospiciu, condus cu tiranie de sora-sefa Ratched, nu trebuie sa lipsesca de pe lista cu carti de citit;
Doua dintre romanele clasice – “Mizerabilii”, de Victor Hugo si “Utopia”, de Thomas Morus – completeaza lista pe care trebuie sa o detina orice pasionat de literatura. Asta cu atat mai mult cu cat “Mizerabilii” reprezinta una dintre capodoperele umanitatii, in timp ce “Utopia” lui Morus imbina fictiunea cu filosofia politica dand nastere cuvantului “utopie” ce se refera la un proiect fantezist, irealizabil.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro