Ce trebuie sa știi despre pompele submersibile pentru puturi

12 iulie 2016
Autor:
Content SEO

Alimentarea cu apa se face, de foarte multe ori, cu ajutorul unor pompe submersibile. Folosite pentru transportul de apa din puturi, lacuri, fantani sau alte surse, aceste pompe reprezintă niște dispozitive simple, cu un motor, o unitate de pompare și o carcasa, care imping apa de la sursa catre utilizator.

Categoria de pompe submersibile pentru puturi este cea mai populara in randul utilizatorilor, in conditiile in care este cea mai potrivita pentru alimentarea cu apa a gospodariilor si nu este foarte costisitoare.

Este adevarat ca pompa de suprafata poate sa fie si ea eficienta pentru o gospodarie, insa ofera mult mai putine posibilitati. O pompa submersibila pentru puturi asigura eficienta pe termen lung, poate sa functioneze fara probleme chiar si la adancimi foarte mari si nu este zgomotoasa.

Cum se alege o pompa submersibila?

Exista destul de multe criterii de care trebuie sa tii cont, asadar, cea mai buna decizie este sa angajezi un expert care sa iti ofere indicatii. Daca nu ai buget pentru asta, este bine sa cunosti o serie de lucruri despre pompa pe care urmeaza sa o cumperi.

Vei descoperi in comerti mai multe tipuri de pompe submersibile, cele mai importante fiind cele centrifugale, cele centrifugale multietajate, cele periferice si cele cu surub. Evita pe cat posibil pompele cu membrana, deoarece au o vibratie destul de mare care poate sa afecteze venajele de apa si incearca sa alegi o solutie care sa poata acoperi necesitatea de apa din gospodarie.

In cazul pompelor cu surub, desi preturile sunt mai bune, exista anumite neajunsuri date de faptul ca sunt mai sensibile la impuritati si au un debit redus de apa.

Cea mai buna alegere pe care o poti face, daca iti doresti o eficienta maxima este sa optezi pentru pompe centrifugale multietajate.

Inainte de a da banii pe pompa, pune pe o hartie o serie de detalii importante, cum ar fi adancimea de pompare, debitul de apa de care vei avea nevoie si modul in care vei utiliza produsul. Chiar daca nu stii ce sa faci cu ele, atunci cand vorbesti cu vanzatorul, acesta iti poate recomanda o solutie cat mai eficienta pentru necesitatile pe care le ai.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram