Atunci când auzim expresia „zonă bună”, de multe ori ne gândim la zonele rezidențiale cu alei private, parcuri pentru copii și construcții care să ne fure privirea. În zilele noastre, aceasta este definiția pentru „zonă bună”. Așadar, în acest articol vom face referire preponderent la apartamentele din zonele rezidențiale.
Acestea ne conduc, imaginar, într-o lume în care modernismul își face mult simțită prezența. Construcțiile mărețe și atractive generează senzația de lux, de multe ori. Designurile inovative și în ton cu tendințele sunt caracteristice unei astfel de zone. Ne dăm seama că realitatea arată cu atât mai bine atunci când ajungem, fie și doar în plimbare, într-o astfel de zonă.
Cu toate acestea, a locui într-un ansamblu rezidențial vine la pachet și cu avantaje, dar și cu dezavantaje. Care ar fi acestea poți citi în rândurile de mai jos.
Un nivel ridicat de confort – construcțiile din zonele rezidențiale sunt atent ridicate. Pereții sunt groși, izolați termic, fiind construiți dintr-un anumit tip de cărămidă care oferă multiple beneficii. Sunt folosite geamuri termopan în toate blocurile, precum și încălzirea la nivelul pardoselii, în majoritatea dintre acestea. Cu alte cuvinte, temperaturile reci ale iernii sau fierbinți în zilele de vară nu vor reprezenta o problemă pentru aceste blocuri.
Garanția siguranței – din punct de vedere al siguranței, blocurile construite în zonele rezidențiale asigură locatarilor dispozitive și tehnologii special concepute pentru ca fiecare familie să stea fără griji. Fie că vorbim despre bariere cu telecomandă sau controlate de dispozitivele mobile, camere video sau alarme cu senzori, dezvoltatorii se asigură că cei ce urmează să locuiască acolo nu vor avea probleme.
Vei avea întotdeauna un loc de parcare – dacă în marile orașe locurile de parcare reprezintă un stres enorm pentru conducătorii auto, locuirea într-un complex rezidențial le va diminua această problemă. Parcarea privată a blocului va fi construită astfel încât fiecare mașină să își găsească locul. La construcțiile noi, de multe ori locul de parcare intră în prețul apartamentului achiziționat.
Lipsa zonelor verzi nu mai reprezintă o problemă – de multe ori, acesta este un aspect important atunci când te gândești la achiziționarea unei locuințe. Cât de aproape este de parcuri sau pur și simplu de câteva petice de verdeață care să te conecteze cu natura, în locul imaginilor de beton lipsite de viață. Află faptul că, în ultimii ani, implementarea unor zone verzi și chiar a unor dispozitive de joacă pentru copii sunt aspecte foarte serios luate în considerare de către dezvoltatori. Se înțelege nevoia tot mai mare de a avea aceste zone verzi, nevoia de a fi aproape de copii și de casă, în același timp, pentru a-ți îndeplini programul. Cu alte cuvinte, copiii pot ieși în fața blocului, la joacă, în timp ce tu îi privești liniștit/ă pe geam, lucrând de acasă.
Unele există, desigur. Depinde de nevoile tale dacă acestea vor acoperi avantajele locuirii într-o zonă rezidențială.
Periferie – de obicei, ansamblurile rezidențiale nu se construiesc în apropiere de centrul orașului. Este nevoie de zone mai mari, neacoperite, nefolosite de comercianți sau alți dezvoltatori pentru a putea amenaja de la 0 o zonă rezidențială. Altfel spus, cele mai multe complexuri rezidențiale sunt construite către periferiile orașelor. Deși locuirea aici oferă o mulțime de beneficii, trebuie să te gândești serios la acest detaliu: cât de departe vei fi de locul de muncă? Există vreun mijloc de transport care ți-ar putea ușura deplasarea?
Unele apartamente au dimensiuni mici – în anul 1996, când s-a schimbat legea locuinței, se consideră că dimensiunea minimă a unei sufragerii trebuie să fie de 18 mp, pe când a unui dormitor 12 mp. Cu toate acestea, astfel de dimensiuni nu sunt valabile pentru toate imobilele. Deși locuința cu preț redus este alegerea multora, există șansa ca, în timp, confortul să devină mai important, făcând ca alegerea prețului în detrimentul confortului să pălească.
Probleme cu infrastructura – acest aspect este ușor în umbră din cauza faptului că piața imobiliară a crescut semnificativ în ultimii ani. O mare parte dintre zonele rezidențiale sunt limitate la acest capitol. O analiză atentă a acestui aspect te va conduce spre o decizie corectă și asumată.
Prin urmare, zonele rezidențiale sunt spații complexe care oferă negreșit multiple beneficii. Cu toate acestea, există anumite aspecte care merită luate în considerare și analizate pentru ca tu să poți lua cea mai bună decizie. Una de care să te bucuri mulți, mulți ani.
Dacă tot am vorbit doar despre apartamente, vezi aici și cum să alegi casa potrivită nevoilor tale.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro