Au fost anuntati cei zece castigatori regionali ai concursului International VELUX Award 2016

8 iulie 2016
Autor:
VELUX Romania

Cei zece castigatori au excelat prin nivelul la care au dus cercetarea lor in cautarea intelegerii felului in care arhitectura nu poate exista fara lumina si cum lumina naturala este cea care defineste spatiile. Au conceput solutii ce aduc lumina naturala in mijlocul structurii dense a tesutului urban si au demonstrat responsabilitate fata de interactiunea sociala. Proiectele lor reflecta moduri de abordare diferite, de la spiritualitate, la modul in care lumina naturala poate fi tangibila pentru persoanele nevazatoare.

"Ne dorim ca studentii sa experimenteze si sa cerceteze orice aspect al luminii naturale, si suntem placut surprinsi, de fiecare data, pentru ca descopera moduri noi de relationare cu lumina naturala - fiind curiosi, experimentand si inovand", spune Per Arnold Andersen, managerul proiectului International VELUX Award 2016.

Cele cinci proiecte castigatoare regionale ale sectiunii ’Lumina naturala in interiorul cladirilor’ au fost:
Africa: Shelter.Light (Acoperis. Lumina) de Fatai Osundiji, Emmanuel Ayoloto, Nigeria
Cele doua Americi: No parking..Let there be light (Parcare interzisa... sa fie lumina) de Enzo Piero Vergara Vaccia, Chile.
Asia si Oceania. REDISTRIBUTION OF LIGHT (Redistribuirea luminii) de Kwang Hoon Lee, Hyuk Sung Kwon, Yu Min Park, Republic Coreea.
Europa de Est si Orientul Mijlociu: Light Scattering Window (Lumina radiaza prin ferestra) de Kamil Głowacki, Marta Sowińska, Łukasz Gąska, Polonia.
Europa de Vest: Ceremonial Room Copenhagen (Copenhaga, camera ceremonial) de Eskild Pedersen, Danemarca.

Cei cinci proiecte castigatoare regionale ale sectiunii ’ Cercetarea luminii naturale’ au fost:
Africa: Light and Shadow (Lumina si umbra) de Ahmed Zorgui, Ala Eddin Noumi, Tunisia.
Cele doua Americi: Automated Blind Study (Studiu de umbrire automata) de Amir Nezamdoost, Alen Mahic, Malak Modaresnezhad, USA.
Asia si Oceania: Light for the blind (Lumina pentru orbi) de Jiafeng Li, Chenlu Wang, Guiding Yao, Jiebei Yang, Lushan Ao, Xiaoqi Chen si Jiawen Li, China.
Europa de Est si Orientul Mijlociu: A quenchless light (Lumina nestinsa) de Anna Andronova, Rusia.
Europa de Vest: Hammershøi's Grammar (Gramatica Hammershøi-ului) de Nicholas Shurey, Danemarca.
In toate cele aproximativ 600 de proiecte din 57 de tari, competitia a determinat viitorii arhitecti ai lumii sa genereze abordari creative pe tema rolului luminii naturale in arhitectura. Castigatorii regionali ai concursului International Award 2016 pentru studentii de la Arhitectura vor intra in competitie pentru castigarea celor doua premii globale in cadrul Festivalului Mondial de Arhitectura de la Berlin, din data de 18 noiembrie 2016. Ceremonia va fi transmisa in direct pe iva.velux.com.

Intalnirea jurului a avut loc la inceputul acestei saptamani.
Juriul format din: Omar Gandhi, Christine Murray, Zbigniew Reszka, Francesco Veenstra si Per Arnold Andersen s-a intalnit in data de 27-28 iunie 2016, la Copenhaga, pentru a evalua cele aproape 600 de proiecte depuse din 57 de tari, stabilind lista celor zece castigatori regionali.

"Suntem cu adevarat inspirati de cercetarile determinate de lumina naturala venite din partea studentilor din intreaga lume. Concursul este conceput pentru a incuraja studentii arhitecti sa lucreze cu lumina naturala in proiectarea cladirilor, iar proiectele inscrise la editia de anul acesta arata o profunda intelegere a perspectivei sociale, sociologice si sustenabile a luminii naturale", spune Per Arnold Andersen de la Grupul VELUX.

Light of Tomorrow - Lumina viitorului

Tema generala a concursului International VELUX Award 2016 este Light of Tomorrow/Lumina viitorului. Concursul isi propune sa inspire studentii de la arhitectura sa considere modalitatile prin care lumina naturala este utilizata ca principala sursa de energie si felul in care ea asigura sanatatea si starea de bine a oamenilor care traiesc si muncesc in astfel de cladiri.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram