Importanta notarului intr-o tranzactie imobiliara

8 iunie 2021
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Ai gasit casa viselor tale si vrei sa o cumperi? Cu toate acestea, ai cativa pasi inainte de a deveni proprietar. Toate tranzactiile imobiliare trebuie sa fie certificate de un birou notarial Bucuresti.

Daca nu este validat de un notar si notat intr-un act autentic, ipoteca imobiliara este invalida. Astfel, vei avea certitudinea ca tranzactia este dificil de contestat.

Notarul se va asigura ca forma actului de vanzare si ipoteca sunt conforme cu legea, traducand in acelasi timp fidel intentiile fiecareia dintre partile interesate.

Alegerea notarului

Mai bine sa consulti un notar inainte de a semna promisiunea de a cumpara resedinta dorita. Astfel, vei putea beneficia de sfaturile unui profesionist in dreptul imobiliar care cu siguranta va putea face recomandari cu privire la document.

Intr-adevar, promisiunea de a cumpara pe care ai semnat-o te leaga de vanzator, prin urmare ti se cere sa o respecti. Vei putea sa modifici termenii sau sa-i anulezi numai daca cealalta parte este de acord, de unde relevanta consultarii unui notar in prealabil.

De asemenea, este important sa se faca distinctia intre cumpararea asistata de un broker imobiliar si cumpararea privata. Pentru achizitii private, poate fi necesar sa consulti un birou notarial Bucuresti inainte de a redacta promisiunea de cumparare. Cu toate acestea, daca este implicat un broker imobiliar, scopul consultarii poate fi diferit.

Revizuirea titlului

Odata ce promisiunea de cumparare a fost semnata, notarul va examina actele de proprietate atasate resedintei (declaratii de coproprietate, servituti si acte ipotecare ale fostilor proprietari si plata impozitelor pe proprietate si a acoperirii de asigurare). Acest lucru te va impiedica sa iti asumi taxele neplatite ale predecesorilor tai, pe langa faptul ca ai garantia ca resedinta este libera de toate drepturile.

Notarul va verifica si certificatul de amplasare pentru a se asigura ca acea casa a fost construita pe terenul corect si ca nu este afectata de nicio neregula in reglementarile in vigoare. Daca totul i se pare legitim, el poate trece in cele din urma la redactarea actului de vanzare.

Redactarea actului de vanzare

Odata efectuate verificarile necesare, notarul va pregati documentele pentru a le putea semna. El iti va spune care sunt obligatiile tale fata de creditorul ipotecar, pe langa faptul ca te ghideaza prin toate aspectele financiare, drepturile si responsabilitatile fiecarei parti la tranzactie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram