Sfaturi contabile si financiare pe care orice incepator in afaceri trebuie sa le stie

27 iulie 2021
Autor:
Content SEO

Orice antreprenor aflat la inceput de drum trebuie sa invete cum sa isi gestioneze finantele. Reusita unei afaceri este strans legata de modul in care sunt facute cheltuielile si de modul in care sunt administrate incasarile, motiv pentru care este obligatoriu ajutorul unui contabil profesionist.

Chiar si cu ajutorul unui contabil profesionist insa, antreprenorii trebuie sa stie cum sa isi monitorizeze indicatorii financiari, in asa fel incat la sfarsitul fiecarui an activitatea sa poata aduce un profit.

Sfaturi contabile si financiare care te ajuta sa iti tii afacerea sub control

Primul sfat este acela de a apela la un contabil cu experienta, care iti poate oferi sfaturi in momentele mai dificile. Din fericire, abonamentul lunar ce trebuie sa fie platit unui contabil este unul destul de mic, cel putin in cazul business-urilor aflate la inceput de drum. Tocmai de aceea, singura preocupare in cautarea contabilului ar fi gasirea unui profesionist.

Daca ai incheiat contractul cu contabilul, este bine sa respecti urmatoarele reguli:

1. Separa finantele personale de cele ale business-ului. Chiar daca ai un business in care tu faci absolut totul, conturile afacerii trebuie sa fie cat mai separate de cele personale. In felul acesta poti monitoriza mult mai usor profitabilitatea.

2. Urmareste cu atentie indicatorii financiari. Este bine sa ai o imagine de ansamblu asupra indicatorilor financiari. Fiecare detaliu conteaza: costurile fixe ( chirii, salarii, utilitati, etc), costurile variabile, gadul de indatorare al companiei, costurile pentru reclama, etc.

3. Nu incepe afacerea cu cheltuieli majore! Una dintre marile greseli pe care le fac foarte multi antreprenori este ca incep activitatea cu diverse cheltuieli care se dovedesc inutile. Mobilierul nou, masinile, abonamentele complexe la furnizorii de telefonie, etc, sunt achizitii care pot sa astepte pentru a fi platite din profit. Investitiile care trebuie sa fie facute la inceput sunt in produsele comercializate si in promovarea lor;

4. Nu neglija taxele! Plateste-ti intotdeauna taxele la timp! Orice intarziere poate atrage penalizari si amenzi;

5. Asigura-te ca documentele financiare sunt completate corect! Facturile trebuie sa fie completate corect si trebuie sa fie monitorizate cu atentie, in asa fel incat sa nu ajunga in situatia de a fi neplatite.

Administrarea unei afaceri nu este un proces simplu, mai ales daca visezi sa dezvolti o afacere mare, cu multi angajati. Succesul unui business tine foarte mult de obiceiurile pe care ti le conturezi inca de la demararea lui. Dat fiind faptul ca partea financiara este unul dintre principalele motive pentru care oricine incepe o afacere, micile actiuni facute pentru protectia banilor si utilizarea lor intr-un mod cat mai eficient sunt esentiale.

Daca esti in cautarea unui contabil profesionist, cei de la Global Audit iti pun la dispozitii servicii complete pentru afacerea ta. Afla mai multe detalii pe site-ul lor, https://globalaudit.ro/ 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram