9 motive să-ți bei cafeaua în fiecare dimineață

19 iulie 2021
Autor:
Content SEO

Cofeina este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la cafea. Dar cafeaua conține, de asemenea, antioxidanți și alte substanțe active care pot reduce inflamația internă și te pot proteja împotriva bolilor. Indiferent dacă ești într-o zi de lucru și te pregătești să pleci la birou sau dacă ești în weekend și de-abia aștepți să te odihnești, este greu să îți imaginezi o dimineață fără cafea. 

 

Consumul de cafea este benefic pentru organism dar poate fi dăunător dacă îl bei pe stomacul gol, dimineața. Efectul poate fi eliberarea de acid clorhidric în sistemul digestiv. Dacă ai avut vreodată probleme cu gastrita, cu siguranță știi cât de dureroase pot fi senzațiile. Atunci când consumi cafea fără să mănânci nimic înainte, va fi favorizată producția de cortizol, iar corpul va avea nevoie de mult timp pentru a reveni la un nivel normal. Acest hormon controlează ceasul nostru biologic și capacitatea de a rămâne treji. 

Dacă sunt respectate recomandările specialiștilor referitor la evitarea consumului de cafea pe stomacul gol, beneficiile unei cafele încă de la prima oră a dimineții sunt nenumărate. Poți afla în continuare care sunt cele mai importante și, după ce te vei convinge, poți alege de aici mese de cafea de la 89.99 lei.

  1. Cafeaua poate prelungi durata de viață. Studiile recente au descoperit faptul că datorită consumului de cafea pot fi evitate principalele cauze de deces la femei, printre care: bolile coronariene, accidentele vasculare, diabetul și bolile renale. 
  2. Cafeaua ajută la procesarea glucozei. Este ideea care stă la baza teoriei conform căreia, persoanele care consumă mai mult cafea sunt mai puțin susceptibile de a suferi de diabet de tip 2. 
  3. Ajută la evitarea insuficienței cardiace. Un consum de 2-3 cești de cafea pe zi, este indicat pentru evitarea insuficienței cardiace, în special cand vorbim despre persoane care știu că au o inimă slăbită și care prezintă dificultăți în pomparea de sânge suficient către corp. 
  4. Previne dezvoltarea bolii Parkinson. Datorită conținutului de cofeină, consumul de cafea ajută la scăderea riscului de a dezvolta boala Parkinson. În plus, pentru cei care au deja această afecțiune, consumul este benefic deoarece îi va ajuta să își controleze mai bine mișcările. 
  5. Este benefică pentru ficat. Cafeaua în sine, chiar dacă optezi pentru varianta fără cofeină, are un efect protector asupra ficatului. Acesta se datorează creșterii nivelului de enzime care este favorizat de consumul de cafea. 
  6. ADN mai puternic. Cafeaua închisă la culoare ajută la reducerea ruperii firelor de ADN, care apar în mod natural. Dacă, însă, organismul nu are puterea să repare aceste aceste rupturi cu ajutorul celulelor, consecința poate fi apariția tumorilor sau cancer. 
  7. Reduce riscul apariției de cancer de colon. Statisticile au relevat faptul că 1 din 23 de femei dezvoltă cancer de colon. Cu toate acestea, consumul de cafea, indiferent dacă este varianta fără cofeină sau cu cofeină, scade cu 26% riscul de a dezvolta cancer de colon. 
  8. Reduce riscul apariției afecțiunii Alzheimer. Comunitatea pacienților care suferă de această boală este formată din 2 treimi femei și o treime din bărbați. Consumul a doar 2 cești de cafea pe zi, cu cofeină, de această dată, oferă o protecție semnificativă împotriva acestei boli. Persoanele în vârstă de peste 65 de ani sunt cu atât mai mult încurajate să consume regulat cafea. 
  9. Riscul de accident vascular cerebral este diminuat. Tot femeile sunt cele sunt cele mai afectate de apariția unui AVC, însă consumarea a minim o ceașcă de cafea pe zi va ajuta la evitarea acestei afecțiuni. Din păcate, suferirea unui AVC este a patra cauză principală de deces în rândul femeilor. Și bărbații se pot proteja, alegând să includă o cafea în rutina de dimineață. 
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram