Reprezentantii firmei Funerare Ieftine care asigura si servicii funerare in Sectorul 1 din Bucuresti vor sti, cu siguranta, cum sa indeplineasca aceste ritualuri de inmormantare si tot ceea ce presupune slujba de inmormantare si slujbele de dinainte si dupa acest moment. Info detaliat la servicii funerare sector 1.
Conform invataturilor Bisericii Ortodoxe, salvarea sufletului si viata de dupa moarte survine printr-o viata traita in credinta si bunatate, ascultand de poruncile Divine. Pentru un sfarsit cat mai crestinesc, este foarte importanta respectarea traditiilor impuse de Biserica si acestea includ chiar impartirea de pachete cu alimente, haine sau alte produse menite sa ii ajute pe defuncti pe lumea cealalta.
Moartea este iminenta si trebuie inteleasa de catre rude
In traditia crestin ortodoxa romana, finalul unei vieti a unei persoane importante din familie coincide cu o perioada de doliu mai indelungata, ce poate ajunge chiar pana la un an. De asemenea, in aceasta perioada de doliu, rudele defunctilor trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa isi reprime durerea si sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a organiza inmormantarea si parastasele.
Compania de servicii funebre din sectorul 1 ii ajuta pe cei apropiati defunctilor sa depaseasca mai usor aceasta perioada, sa nu fie nevoiti sa alerge dupa semnaturi, acte, dupa produsele necesare, dupa articolele funerare. In cazul celor care au decedat fara lumanare la capatai, spre exemplu, Biserica Ortodoxa specifica faptul ca trebuie trecuti pe pomelnic “fara lumanare”, iar cei care au decedat fara sa fie spovediti si impartasiti sa fie trecuti astfel pe pomelnic.
De asemenea, pentru aceste persoane se da preotului, la altar, inainte de Sfintele Pasti, o lumanare mare invelita in panza alba cu prosop ce va fi aprinsa de la Pasti si pana la Inaltare, la toate slujele din biserica.
Se pune accent si pe oficierea slujbei de citire a stalpilor unde se realizeaza cantari si cuvantari bisericesti pentru sufletul mortului la casa acestuia sau chiar la capela. Preotul este singurul si cel mai avizat cunoscator al regulilor bisericesti si este consultat de fiecare data candare loc un deces.
Priveghiul face parte din traditiile de inmormantare si are loc la casa celui trecut in nefiinta sau la capela, unde se strang toti cei care doresc sa isi ia ramas bun, unde se aprind lumanari si se ofera pachete si unde cei adunati se roaga si spun rugaciuni de iertare a pacatelor.
Tot la priveghi se ofera familiei defunctului bani pentru a ajuta rudele sa faca fata mai usor acestei situatii. Banii pot fi inmanati direct sau amplasati intr-o tava langa cosciug. Deasupra usii de la intrarea in casa sau in capela este amplasata o panza de doliu de culoare neagra ce va sta pana la pomenirea de 40 de zile.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro