Daca ar fi sa analizam necesitatea materialelor si nevoile unei amenajarii ce implica renovarea sau constructia unei case, in raport cu cea a curtii, am putea avea tendinta de subestima cel din urma tip de amenajare. Chiar daca majoritatea curtilor se concentreaza pe minimalism si strictul necesar, amenajarea unei curti nu este deloc simpla privita in detaliu.
Acelasi lucru l-am putea spune si cand vine vorba de costuri, care cresc odata cu complexitatea tipului dorit de amenajare. Iar mici confuzii se pot instala de exemplu, atunci cand vine vorba de alegerea pavelelor in raport cu alegerea betonului amprentat pentru ca cele doua prezinta similitudini, dar nu sunt unul si acelasi lucru.
Insa, acum ca ai ajuns aici, toate grijile tale pot disparea urmarind acest material unde, iti vom vorbi despre cele doua tipuri de materiale de constructii disponibile, urmand sa poti face ulterior comparatiile necesare si sa alegi ceea ce e mai indicat si mai potrivit pentru curtea ta.
Pavelele sunt reprezentate de catre o serie de blocuri de caramida sau piatra care au proprietati excelente cand vine vorba de amenajarea unei curti. Pentru realizarea pavelelor nu e nevoie decat de un amestec din beton, niste coloranti si o serie de matrite, care fac posibila obtinerea unor pavele. Ulterior obtinerii lor, pavelele sunt imbinate impreuna astfel incat sa poata fi amenajata suprafata dorita.
In ceea ce priveste avantajele, practic lucrurile care te intereseaza cel mai mult, putem mentiona despre pavele ca ele sunt rezistente, flexibile si versatile.
Se mai stie totodata ca:
Betonul amprentat este aparent similar, insa totusi foarte diferit de pavele. Obtinerea si amenajarea cu beton amprentat Bucuresti se face pe suprafata delimitata, in baza masuratorilor realizate de catre specialisti (adancime, mărimea suprafetei, fazele de lucru etc.). Avantajul principal al betonului amprentat e ca nu te limiteaza doar la amenajari exterioare, fiind o optiune excelenta inclusiv pentru cele interioare.
Iata cateva dintre caracteristicile extra pe care le poate avea betonul amprentat:
Ambele solutii par a fi perfecte cand vine vorba de amenajari, dar trebuie sa ai in vedere ca, pe langa avantaje, fiecare alegere prezinta si o serie de dezavantaje.
De exemplu, specialistii afirma ca pavelele au o rezistenta mult mai ridicata decat cea a betonului amprentat, iar in cazul deteriorarii, problema se poate solutiona la nivel local pentru pavele, in timp ce betonul amprentat necesita prelucrarea întregii suprafete. Insa, mentenanta specializata a betonului amprentat este mult mai facila si se realizeaza la o perioada de cativa ani, in timp ce cea a pavelelor trebuie realizata la o durata de cateva saptamani.
Diferente nu sunt in ceea ce priveste designul unde, ambele permit posibilitatea de a fi personalizate cu usurinta in functie de modelul dorit sau de nuanta. Sau daca vorbim de costuri care, in mare sunt destul de similare. Bineinteles, costurile depind si de complexitatea lucrarilor, de caracteristicile suprafetelor de lucru, de tipul materialelor de lucru.
Asadar, nu ne-am putea pronunta cu privire la ce tip de material de constructie este mai bun, ci iti recomandam sa tii cont de necesitatile tale inainte de a face alegerea ideala.
De exemplu, daca vrei sa-ti amenajezi curtea simplu si rapid, betonul amprentat poate fi cea mai buna optiune. Insa, daca iti doresti o varietate de forme si culori, poti opta pentru pavele. De asemenea, betonul amprentat il poti folosi inclusiv pentru a realiza un contrast perfect intre interior si exterior, mentinand proprietatile si caracteristicile tot unitare pe intreaga suprafata utilizata.
Nu te grabi sa iei o decizie! Inainte de toate stabileste in detaliu care sunt avantajele si dezavantajele, respectiv costurile, si cum te pot influenta pe termen lung. Poti discuta si cu un specialist in amenajari pentru a face o alegere corespunzatoare. Mai multe detalii gasiti pe Beton Expert.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro