De la firul de bumbac pân’ la tine în dulap

16 iunie 2016

Chiar dacă șosetele par o piesă vestimentară simplă, indispensabilă, dar ușor de realizat, contrar așteptărilor, producția acestora presupune mai multe etape, procese tehnologice complexe care implică utilaje performante și un control al calității atent, pe tot parcursul fabricației. Ciserom ne dezvăluie care sunt pașii din viața unei șosete, de la alegerea firului de ață și a culorii, până când aceasta ajunge pe rafturile magazinelor și în sertarul tău cu lenjerie.

Firele pentru tricotat
Primul pas pentru a putea începe realizarea șosetelor constă în alegerea materiei prime, a firelor cu care se va tricota. Pentru confortul la purtare și sănătatea picioarelor, este important ca acestea să fie de calitate, naturale, predominând în general bumbacul, lâna, vâscoza, angora sau cașmirul. Colecțiile Ciserom, atât cele sport, casual sau elegante sunt în majoritate din bumbac procurat de la furnizori externi de încredere, cu standarde calitative înalte, în special din Italia, Turcia și India.

Tricotarea
Odată procurată materia primă reprezrntată de fire, procesul de producție începe cu tricotarea ciorapilor cu ajutorul unor mașini circulare de tricotat, clasice și electronice. Ciserom dispune de mașini electronice, asistate de calculator, care permit realizarea de diverse structuri cu un număr mare de culori, cum ar fi efectele 3D, dar și a zonelor de frote sau de aerisire pentru un transfer eficient al umidității, o mai bună stabilitate și un confort sporit la purtare. Apoi, are loc încheierea la vârf cu ajutorul unor mașini de încheiat “ochi cu ochi” sau care fac cusătura în lanț. Fără această etapă, am ajunge să ne purtăm cu toții degetele la vedere.

Vopsirea și călcarea
Următorii pași sunt vopsirea și călcarea ciorapilor. Vopsirea se face pe intensități de culoare, în trepte, în funcție de nuanța dorită. Se fac teste și se repetă procedeul până în momentul în care rezultatul coincide cu proiecția grafică. Călcarea se face pe forme de aluminiu electrice sau încălzite cu abur, corespunzătoare dimensiunilor standard ale tălpii. Tehnologiile moderne de călcat și fixat pe care le folosește Ciserom fac posibilă efectuarea a trei operații succesive (aburire, presare și uscare), permit o mai bună stabilizare dimensională și obținerea unui aspect estetic. Formele de călcat au o înclinare de 45 grade între talpă și carâmb, astfel încât ciorapul să reproducă cât mai fidel forma piciorului.

În ceea ce privește culorile, Ciserom oferă o gamă largă, care să-i satisfacă atât pe cei cu gusturi clasice, cât și pe rebelii incurabili. Șosetele create în acord cu ultimele tendințe în modă, în culori vii și modele îndrăznețe pot deveni adevărate declarații de stil pentru cei cu spirit veșnic tânăr.

Sortarea, etichetarea și ambalarea
După un control riguros al calității, ciorapii sunt sortați în funcție de culori și desene, se împerechează, iar apoi sunt etichetați și ambalați. Șosetele de sebeș Ciserom poartă cu mândrie eticheta “Fabricat în România”, fiind produse de cea mai înaltă calitate, la prețuri accesibile. Este alegerea perfectă pentru cei care vor confort și calitate, dar își doresc totodată să iasă din anonimat cu o pereche de șosete vesele și colorate!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram