Eficienta, calitatea si consumul redus de apa si energie sunt doar cateva dintre calitatile datorita carora o masina de spalat vase profesionala a devenit indispensabila in bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a oricarei alte unitati de administratie publica.
Cantitatea mare de vase spalate intr-un interval scurt de timp, posibilitatea de control digital si dozarea inteligenta a detergentului de vase sunt doar cateva dintre calitatile care justifica deplin o astfel de investitie.
In plus, odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparut mai multe modele de masina de spalat vase profesionala, adaptate necesitatilor fiecarei bucatarii profesionale in parte. Iata cateva dintre criteriile in functie de care specialistii clasifica aceste echipamente!
Clasificare in functie de destinatia utilizarii
Pe de o parte, exista modele de masina de spalat vase profesionala potrivite atat pentru pahare, cat si pentru vesela. Apoi, pentru acele localuri unde se servesc in special bauturi si mai putin mancaruri gatite, este mai potrivit un produs conceput special pentru a spala doar pahare. In fine, pentru bucatariile mari sunt recomandate produse gandite pentru a spala cat mai eficient oale, vase si ustensile de mari dimensiuni.
De exemplu, o masina de spalat ustensile si vase mari, disponibila in oferta Fresco Expert si produsa de Virtus Group GmbH, are o productivitate de 10, 15 sau 30 de cosuri pe ora, in functie de ciclul de spalare ales: 120, 240 sau 360 de secunde pe ciclu. Cosul are dimensiunea de 1 320 pe 700 de milimetri si inaltimea maxima de 800 de milimetri. Astfel, productivitatea acestui echipament o depaseste pe cea a mai multor angajati care ar lucra in acelasi timp si ar trebui platiti special pentru acest job, fara sa fie capabili sa asigure aceeasi calitate sau aceeasi dozare optima a apei si a detergentului.
Clasificare in functie de tipul de constructie
Din acest punct de vedere, exista trei tipuri diferite de masina de spalat vase profesionala. undercounter, tunel si capota.
Exista, de exemplu, echipamente de tip tunel dotate cu doua zone de clatire, care asigura o productivitate record, de 270 de cosuri pe ora, folosind un sistem de spalare cu 5 brate si o temperatura de spalare de 60 de grade Celsius, in timp ce temperatura de clatire este de 82 de grade Celsius. Dimensiunea cosului este de 500 x 500 de milimetri, iar capacitatea rezervorului de 70 de litri. Folosind un astfel de produs, bucataria va face fata unui flux de clienti oricat de mare, fara niciun fel de probleme.
Calitati cu totul speciale are si o masina de spalat pahare de tip undercounter, dotata cu dispenser pentru clatire si dozare detergent, fara pompa de golire. Dimensiunea cosului este considerabila, de 400 x 400 de milimetri, iar inaltimea maxima de 270 de milimetri. Temperatura de spalare se ridica la 60 de grade Celsius, iar cea de clatire la 90 de grade Celsius. Asigura o productivitate de 30 de cosuri pe ora, in conditiile in care timpul de spalare este de 120 de secunde pe ciclu. Consumul de apa este de 2,2 litri pentru un ciclu de doua minute.
Alegeti modelul potrivit de masina de spalat vase profesionala, iar activitatea bucatariei va avea de castigat pe toate planurile, cu efecte vizibile asupra eficientei si a profitului obtinut!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro