Durerea de măsea este una dintre cele mai neplăcute și greu de suportat. De aceea, este bine să o prevenim, având grijă de dantura noastră și mergând la controale periodice la medicului stomatolog. Mai mult, atunci când durerea de măsea se declanșează, pasul imediat este să mergeți la stomatolog - adeseori este vorba de o afecțiune dentară care poate fi tratată doar cu intervenția medicului. Nu există tratamente naturiste pentru durerea de măsea care are drept cauze cariile, de exemplu. Putem trata naturist doar dureri post intervenții, leziuni locale de tipul aftelor bucale sau de leziuni mecanice ale mucoaselor.
În aceeași măsură, o serie de practici naturiste pot, ce-i drept, ține sub control placa bacteriană pentru că pot limita aciditatea din gură și, implicit, formarea plăcii bacteriene.
Dintre acestea amintim:
- Clătirea gurii cu apă cu sare: combinația de apă călduță cu sare este eficientă în calmarea durerilor de dinți, în sanu este o soluție pe termen lung pentru acestea. A ameliora nu înseamnă același lucru cu a trata. Leacul presupune să dizolvi o linguriță sau două de sare de mare într-un pahar cu apă călduță și să îți clătește gură cu acest amestec.
- Sucul de merișoare: se spune că 110 grame de suc de merișoare pe zi previne placa bacteriană care determina apariția cariilor. Desigur, vorbim de sucul natural, fără zahăr sau aditivi, suc ce are efect alcalin asupra gurii.
- Usturoiul: alicina, substanța predominantă din usturoi, are efecte calmante, precum și antiinflamatoare. Că și în cazul apei cu sare, acest leac ameliorează, NU și trataeaza. Nu vei scapă de caria care a provocat durerea de măsea ci, temporar, doar de durerea supărătoare. Pregătește o pastă din usturoi și sare și aplic-o exact pe dintele sau pe măseaua dureroasă; las-o să acționeze aproximativ 30 de minute Folosește această pastă de trei-patru ori pe zi și vei reuși să ameliorezi durerile.
- Uleiul esențial de arbore de ceai: aplicarea locală a uleiului esențial de arbore de ceai poate ameliora durerea și poate preveni gingivită și alte boli ale gingiilor.
- Spălarea dinților și a măselelor cu ulei de muștar: uleiul de muștar are proprietăți antibacteriene, analgezice, antihelmintice și antiinflamatorii, așa că te poate ajută să scapi temporar de durerile de dinți și măsele.
- Compresele cu alcool: aplicarea compreselor cu alcool în zona în care se simte durerea ajută la ameliorarea acesteia pe termen scurt. Poți folosi, spre exemplu, nu neapărat o băutură alcoolică, ci esență de vanilie, care are un conținut suficient de mare de alcool pentru rezultate rapide.
În încheiere, revenim la ideea din debutul articolului - durerea de măsea NU se tratează naturist deoarece cauzele sunt probabil de natură inflamatorie - ai o carie care a afectat deja pulpă dentară, de aici durerea. Caria se tratează endodontic, în cabinet. Dacă ajungi prea târziu la cabinet, când cari va fi deja avansat, tratarea acesteia devine mai complexă și mai costisitoare - poți ajunge până la refacerea protetică sau până la implant dentar. Poți verifica preț coroane dentare sau preț implant dentar vs preț tratare carie și poți vedea diferența. Așadar, nu te baza pe tratamente naturiste când ai dureri atroce de măsea, ci mergi la dentist. Acesta va ști care este cel mai potrivit tratament pentru tine.