Pentru orice proprietar care are o locuinta de inchiriat, o perioada indelungata fara chiriasi inseamna bani pierduti si cheltuieli de intretinere platite din propriul buzunar. Nu ai vrea sa te afli intr-o astfel de situatie, asa ca trebuie sa stii cum sa procedezi pentru a gasi chiriasi cat mai usor. Noi iti venim in ajutor si iti dam cateva ponturi care sa te ajute in acest sens:
O solutie pentru a scapa de toate bataile de cap date de inchirierea unei locuinte, dar si de administrarea acesteia si mentinerea relatiilor cu chiriasii, o reprezinta serviciile de property management. Acestea sunt asigurate de agentii specializate, care preiau toate sarcinile proprietarului si se ocupa de ele in mod profesional. Printre aceste sarcini se numara si pregatirea locuintei pentru inchiriere si promovarea ofertei in mediul online si offline. Serviciile de property management din Cluj-Napoca, Bucuresti si alte orase importante sunt la mare cautare pentru ca aici piata imobiliara este foarte dinamica.
Atunci cand te-ai decis sa postezi anuntul de inchiriere, locuinta trebuie sa fie pusa la punct din toate punctele de vedere. Daca exista defectiuni la instalatia sanitara sau cea electrica, acestea trebuie remediate. Peretii trebuie zugraviti daca s-a crapat tencuiala, electrocasnicele trebuie sa functioneze, iar locuinta sa straluceasca de curatenie. Daca apar pete de igrasie este necesar sa ceri ajutor profesionist pentru a rezolva problema de la sursa, inainte de a opta pentru un nou strat de zugraveala. Abia atunci, locuinta este pregatira pentru a-si primi noii chiriasi.
Unele anunturi de inchiriere nu fac decat sa starneasca amuzamentul cititorilor, din cauza unor conditii exagerate specificate in mod expres de proprietar. Daca le vei cere potentialilor chiriasi sa nu primeasca vizite, sa nu dea petreceri, sa nu asculte un anume gen de muzica sau vei interzice cu desavarsire animalele de companie, poti fi sigur ca interesul va fi foarte scazut. Chiar daca multi respecta astfel de conditii prin stilul lor de a fi, nimeni nu este foarte incantat sa i se impuna acest lucru.
Anuntul de inchiriere trebuie sa fie cat mai detaliat si sa ofere toate informatiile care prezinta interes pentru potentialii chiriasi. Enumera toate avantajele, fara a exagera sau a oferi informatii false, pentru ca un client interesat va renunta la discutii imediat ce va constata ca informatiile din anunt nu corespund cu realitatea.
Anuntul insotit de cat mai multe fotografii care prezinta toate detaliile ce ar atrage atentia chiriasilor sunt foarte utile si recomandate. Trebuie sa fii atent si la calitatea imaginilor, pentru ca niste fotografii neclare sau realizate din unghiuri proaste scad interesul clientilor, iar acestia nici macar nu mai citesc anuntul.
Indiferent cate neplaceri ti-au creat fostii chiriasi, nu te plange de acest lucru persoanelor care vor inchirieze locuinta. Acestea nu sunt deloc interesate de comportamentul predecesorilor si nici de problemele pe care le-ai avut cu ei, iar insistentele pe acest subiect le vor face si mai putin interesate de oferta. In mod indreptatit, vor crede ca la fel vei proceda si in cazul lor, iar oamenii isi doresc o relatie echilibrata si linistita cu proprietarii.
Unul din primele lucruri pe care le verifica un chirias aflat in cautarea unei locuinte este tabelul cu datoriile la intretinere. Daca apartamentul de care e interesat apare pe lista datornicilor, interesul scade direct proportional cu suma datorata. Asadar, chiar daca locuinta a ramas goala cateva luni, trebuie sa platesti intretinerea si toate utilitatile astfel incat sa fii cu facturile la zi in momentul in care negociezi cu chiriasii.
Opteaza pentru serviciile de specialitate si acorda atentie detaliilor inainte de a-ti pune locuinta spre inchiriere. In acest mod iti vei creste considerabil sansele de a gasi chiriasi in cel mai scurt timp posibil.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro