In prezent, exista si posibilitatea achizitionarii unui loc de veci in cadrul unui cimitir privat. One Marck International srl, Servicii Funerare in Bucuresti explica ce este necesar sa stii pentru a avea un loc de veci intr-un cimitir de stat.
Secretariatul Administratiei Cimitirelor ofera timp de 7 ani loc de inhumare pentru persoana decedata, insa sunt necesare urmatoarele acte: certificatul de deces atat in varianta originala, cat si in varianta de copie, adeverinta de inhumare atat in varianta originala, cat si in varianta de copie, alaturi de buletinul persoane care solicita acel loc (tot in original si copie).
Persoanele care au posibilitatea de a cere un loc de inhumare sunt: sotul sau sotia, rudele de gradul I, copiii persoanei decedate; rudele de gradul II, parintii, fratii sau surorile persoanei decedate; rudele de gradul III, bunicii sau strabunicii persoanei decedate; rudele de gradul IV, unchi, matusi, verii primari; rude colaterale; cel/cea care a avut grija de persoana decedata si a intretinut-o, prezentand ori un act doveditor, ori o declaratie pe propria raspundere.
Dupa cei 7 ani, locul de inhumare poate deveni loc de veci in cazul in care se rudele de gradul I prezinta o cerere catre Administratia Cimitirelor si o serie de documente, printre care si: factura de inhumare, atat in varianta originala, cat si in varianta de copie, certificatul de deces (original si copie), acte din care sa rezulte gradul de rudenie (original si copie), buletinul solicitantului (original si copie).
Este mai avantajos un loc de veci intr-un cimitir privat sau de stat?
Inainte de a intra in mai multe detalii, trebuie mentionat faptul ca locurile de veci pot fi cumparate doar in cimitirele private. Pentru a se putea obtine un loc de veci la un cimitir privat, va trebui ca acesta sa se achizitioneze, tranzactie in urma careia persoana in cauza primeste un contract de vanzare-cumparare.
Preturi privind o astfel de achizitie pot sa difere de la un cimitir la altul, dar si in functie de locul si conditiile oferite. Asadar, costul unui loc de veci poate porni de la suma de 1000 lei si, in functie de preferinte, poate depasi chiar si 10.000 de euro.
In cazul in care o persoana decedata a fost inregistrata in acelasi oras in care o sa fie ingropata, locul de veci este gratuit. Insa nu intotdeauna locurile sunt si cele mai preferate de familie. Pentru ca persoanele decedate pot fi repartizate in locuri indepartate fata de ceilalti membri ai familiei sau chiar in locuri greu accesibile.
De aceea, cumpararea unui loc de veci intr-un cimitir privat pare a fi o solutie potrivita in contextul in care se gasesc greu locuri libere intr-un cimitir de stat. Daca acest loc este pregatit din timp, va fi mult mai usor pentru rudele si familia persoanei decedate in momentul in care trebuie sa o inmormanteze, pentru ca nu vor mai fi nevoiti sa caute un loc disponibil, care, in zilele noastre, este foarte rar.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro