Se vorbeste mult despre implanturi dentare, iar chirurgia implantara a facut acum pasi mari, lucrand in prezent cu cele mai moderne tehnologii in inserarea implanturilor dentare.
Cu toate acestea, multi pacienti sunt curiosi adesea despre implanturi. Sunt cei care si-au pierdut un dinte si ar dori sa-l inlocuiasca sau cei care doresc sa renunte la proteza detasabila si sa aiba dintii fixati in scurt timp. Intrebarile sunt intotdeauna mai mult sau mai putin aceleasi, asa ca aici vei gasi raspuns la cat mai multe dintre ele, pentru a afla informatii esentiale despre implanturile dentare.
Simplu: este un surub de titan, un surub „simplu” pe care medicul dentist il introduce in osul maxilarului. Acest surub - implantul dentar – inlocuieste radacina dintelui. Pentru a inlocui un dinte pierdut este necesara refacerea dintelui cu toate caracteristicile sale. Un dinte are o radacina care este introdusa in osul maxilarului si are functia de a o tine ferm in os. Dintele fix, care il inlocuieste pe cel natural, trebuie sa aiba o radacina puternica. Implantul este aceasta radacina, un surub introdus in os, care va ramane bine fixat datorita asa-numitului proces de osteointegrare
Cel mai simplu si rapid raspuns este: sa-ti readuci dintii in forma perfecta si sa zambesti din nou. Pierderea dintilor este o trauma si duce la consecinte dramatice, afectand intreaga sanatate a organismului pe termen lung. Daca ti-ai pierdut unul sau mai multi dinti, este bine sa te gandesti la implanturile dentare: in foarte scurt timp vei avea un set complet de dinti perfecti, aproape identici cu dintii naturali pierduti.
Poti inlocui un singur dinte, doi sau mai multi. Trebuie evaluat de la caz la caz. Cu toate acestea, daca ai pierdut mai multi dinti, astazi, datorita implantologiei, oricine poate beneficia de dinti ficsi in doar 24 de ore.
Care sunt principalele beneficii ale implanturilor dentare?
Riscul de respingere este extrem de mic, chiar inexistent, deoarece implanturile nu sunt realizate din materiale organice, ci din titan biocompatibil. Implantul se integreaza in osul maxilarului si, daca ai grija de igiena orala in fiecare zi, nu vei avea probleme. Astazi succesul implanturilor dentare este foarte mare, depasind 95%.
Trebuie sa stii ca, la fel ca dintii naturali, va trebui sa ai grija de intretinerea corecta a dintilor tai ficsi : periaza-i in fiecare zi cu periute adecvate, foloseste ata dentara si chiar irigatoare bucale.
Igiena orala adecvata nu permite bacteriilor sa atace gingiile. Chiar daca nu pot ataca implantul, deoarece nu este un material organic, bacteriile pot ataca totusi tesutul gingival si, prin urmare, pot crea alte probleme serioase.
Afla mai multe informatii despre dintii ficsi chiar aici.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro