Primăvara este anotimpul în care natura prinde viață, drept pentru care grădinile necesită lucrări de pregătire pentru sezonul cald. Conform specialiștilor, grădinile au nevoie nu doar de soare și de aer curat, ci și de îngrijire la nivelul solului, așa că iată care sunt cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a te bucura de o grădină de vis.
Pentru ca gazonul tău să se bucure de soare, de apă și de o nutrienți, ar trebui să te ocupi de aspectul ierbii. Pentru a putea menține înălțimea ierbii la același nivel poți cumpăra o mașină de tuns iarba de pe Mathaus.ro. Aceasta îți va oferi posibilitatea de a eficientiza tăierea și de a petrece cu mult mai puțin timp realizând acest proces.
Până să ajungi să te bucuri de un gazon verde și dens, s-ar putea să fie necesar să te ocupi de nevoile sale. Documentează-te despre cum se plantează gazonul și respectă cerințele acestuia.
Alege o zonă potrivită pentru plantare, care să fie ferită de soare excesiv și eventual îngrădește zona până la prinderea efectivă a rădăcinilor în pământ.
De-a lungul iernii solul își va schimba consistența, devenind astfel mai bătătorit. Va fi nevoie de afânarea acestuia, iar etapa presupune realizarea lucrărilor de săpare. Astfel, cu ajutorul unui hârleț (cazma) va fi nevoie să ridici brazdele de pământ, astfel încât solul să poată fi cultivat cu plante, fie ele sub formă de semințe sau bulbi.
Pentru a curăța foarte bine terenul de frunzele moarte poți folosi o greblă. Frunzele se vor prinde în dinții acesteia, însă bolovanii de pământ se vor sfărâma, iar acest lucru va conduce la afânarea terenului.
Deși ai putea crede că frunzele căzute pe sol pot ajuta la păstrarea unei temperaturi optime, în realitate acestea ar putea fi bolnave și în consecință ar putea afecta noile plante. De aceea este recomandat ca primăvara să te ocupi de lucrările de curățare la nivelul solului, pentru a le oferi plantelor un substrat potrivit.
Spre deosebire de alți ani, în prezent se pune un accent foarte mare pe folosirea îngrășămintelor naturale. Acestea pot fi bazate fie pe composturi, fie pot fi achiziționate de la firme specializate, iar beneficiile lor sunt cu adevărat importante pentru grădina ta.
Îngrășămintele vor avea rolul de a oferi nutrienții potriviți plantelor, astfel încât acestea să se dezvolte armonios.
Irigarea grădinii este imperios necesară, mai ales o dată cu trecerea spre sezonul cald. Nivelul de căldură la sol este foarte ridicat, astfel că va fi nevoie de un sistem de irigare care să acopere nevoia de apă a plantelor. Sistemele de irigare moderne sunt cele cu picurătoare, care se aleg în funcție de dimensiunile spațiilor cultivate.
Sistemele de irigare prin picurare vor oferi exact cantitatea de apă necesară pentru fiecare dintre plantele tale, evitând astfel consumurile foarte mari de apă. În același timp însă, poți alege și sistemele de tip aspersor care imită curgerea gravitațională a ploii, direcționată la nivelul grădinii tale.
În funcție de ceea ce vei cultiva în grădină este nevoie să alegi și produsele împotriva dăunătorilor. Alege erbicide eficiente și insecticide care să protejeze plantele de boli și dăunători, însă fă alegerea cu ghidajul unui specialist, pentru a fi sigur că plantele din grădina ta nu vor fi afectate de aceste substanțe.
Îngrijirea unei grădini începe încă din fazele de curățare și pregătire a solului și pune accent pe fiecare etapă de lucru. Îngrijită în mod corect, grădina ta va avea un aspect deosebit, iar tu te vei putea bucura de acesta pentru cât mai mult timp.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro