Debitarea cu laser este un proces comun realizat în industria prelucrătoare. Materialele, precum și piesele de prelucrat preasamblate, necesită adesea tăiere. În timp ce unele companii producătoare folosesc foarfece de tăiere, altele folosesc metode mai noi și mai avansate, cum ar fi tăierea cu laser. Tăierea cu laser este la înălțimea omonimului său prin expunerea materialelor și pieselor de prelucrat la un laser de mare putere, tăind astfel prin acesta. Oferă mai multe avantaje pentru companiile producătoare, inclusiv următoarele.
1. Funcționează pe toate materialele
Debitarea cu laser acceptă aproape toate tipurile de materiale. De la aluminiu și cupru până la oțel inoxidabil și chiar titan, poate tăia cu ușurință materiale altfel puternice și dure. Tăierea cu laser utilizează în esență un laser pentru a topi materialul într-o zonă concentrată. Pe măsură ce fasciculul laser se încălzește, acesta va topi materialul la care este expus. Datorită temperaturii ridicate a fasciculului laser, acesta poate tăia aproape toate tipurile de materiale, indiferent de rezistență sau duritate.
2. Margini netede
Un alt avantaj al tăierii cu laser în producție este că creează margini netede. Foarfecele tradiționale de tăiere, desigur, creează adesea margini zimțate. Când tăiați o bucată de material cu o pereche de foarfece, marginile vor avea o suprafață ascuțită și zimțată. Tăierea cu laser nu suferă de aceeași problemă. Deoarece folosește căldură, va topi materialul, creând ulterior margini netede.
3.Precizie de calitate
Debitarea cu laser poate crea tăieturi incredibil de mici la toleranțe strânse. Cu toate acestea, acesta este compromisul: cu cât doriți mai multă precizie, cu atât laserul se va mișca mai lent. Cu toate acestea, această capacitate foarte detaliată este unică pentru tăierea cu laser. Deci, dacă aveți nevoie de tăieturi complicate, tăierea cu laser este singurul tip de tăiere care va face treaba bine.
Dincolo de asta, toate marginile și curbele tăiate cu laser sunt netede, ascuțite și curate, ceea ce înseamnă că există foarte puține bavuri, dacă nu există, deoarece laserul se topește mai degrabă decât să taie fizic metalul.
Singurul lucru de luat în considerare este dacă proiectul dvs. necesită foi de metal foarte groase - metalele mai groase afectează calitatea tăieturii, iar un laser va lăsa în urmă niște zgură (scuritate de metal topit) pe metalele groase. În afară de această zgură, în majoritatea proiectelor de tăiere cu laser nu există nicio curățare.
4. Versatilitate
Combinația de cost, viteză, automatizare și precizie fac din tăierea cu laser o alegere excelentă pentru orice dimensiune de produs sau proiect. Acest lucru facilitează o mulțime de sarcini/proiecte de rutină, inclusiv prototipuri, comenzi industriale, modele delicate și decupaje mai mari. Laserele sunt capabile să facă găuri, fante, urechi și alte fabricații tăiate fără întrerupere a procesului de tăiere. Precizia incredibilă permite toleranțe strânse pe modele complicate detaliate. Dacă proiectul dvs. nu necesită toleranțe strânse, laserul se poate mișca rapid și poate produce piese la viteze incredibile. Acest lucru face ca tăierea cu laser să fie o alegere fantastică pentru un spectru larg de proiecte.
Afla mai multe detalii pe www.laserprocessing.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro