Cum intretii ferestrele de la mansarda?

11 mai 2022
Autor:
Content SEO

Mansarda este unul dintre acele locuri in care foarte multi oameni gasesc linistea de care au nevoie. Unii au biroul la mansarda, altii aleg sa isi construiasca dormitorul si altii opteaza pentru o simpla camera de relaxare, in care sa poata citi neintrerupti.

Nu orice mansarda este utilizabila, insa. Pentru a putea sa iti ofere linistea de care ai nevoie, mansarda trebuie sa fie foarte bine izolata si sa aiba ferestre performante.

Atunci cand instalezi ferestre de mansarda  trebuie sa ai in vedere scopul incaperii, modul in care este construit acoperisul si suprafata podelei. In functie de aceste detalii vei putea sti numarul de ferestre si suprafata lor. Eficienta intregii mansarde depinde de modul in care sunt instalate ferestrele. Tocmai de aceea, este important sa apelezi la o echipa de profesionisti, precum sunt cei de la Optilight, atunci cand alegi sa amenajezi aceasta parte a casei.

Cum intretii ferestrele de la mansarda?

Dupa instalarea ferestrelor, pasul natural este intretinerea lor. Din fericire, intretinerea este destul de simpla si implica doar cativa pasi:

  1. Intretinerea atenta a elementelor din lemn. Curatarea elementelor din lemn este obligatorie, o data la cateva saptamani. Ocazional ( o data la 2-5 ani), este recomandat ca toate elementele din lemn sa fie lacuite si reparate, in cazul in care au trecut prin deteriorari mecanice;
  2. Intretinerea sticlei. Sticla ferestrei de la mansarda este supusa riscului de a genera condens. Este normal, in conditiile in care adeseori umiditatea si temperatura ajung al punctul de roua. Pentru a evita aparitia umezelii in diverse zone ale mansardei, sticla trebuie curatata ori de cate ori apare condensul. De asemenea, trebuie sa fie curatata ocazional cu un simplu detergent pentru geamuri;
  3. Intretinerea balamalelor. Ca orice fereastra, fereastra de mansarda are balamale. Intretinerea balamalelor se face prin gresare periodica si tratare cu solutii antirugina;
  4. Curatarea filtrului de aer. Este filtrul care ventileaza mansarda atunci cand geamul este inchis si care poate acumula praf si murdarie;
  5. Curatarea elementelor de etansare din exteriorul ferestrei. Acestea sunt supuse riscului de a se murdari din cauza elementelor naturale. Ocazional, este bine sa cureti frunzele si praful de pe ele pentru a asigura o curgere lina a apei atunci cand ploua.

Daca acorzi atentie acestor mici detalii, fereastra va functiona fara probleme pentru o perioada lugna de timp.

Ce trebuie sa mai stii despre ferestrele de la mansarda?

Daca ferestrele normale pot fi dimensionate in functie de nevoie, ferestrele de la mansarda vin, de regula, la dimensiuni standarde. Ai foarte multe optiuni de dimensiuni, totusi si ai de ales intre mai multe tipuri: ferestre cu articulatie mediana, ferestre cu articulatie supramediana sau ferestre duet. De asemenea, poti opta pentru ferestre de tip balcon (foarte populare in mansardele foarte inclinate) sau ferestrele panoramice.

Daca vrei sa maresti spatiul din propria casa, amenajarea mansardei este o solutie cat se poate de buna. Confortul pe care il vei resimti depinde de izolatie, de modul in care alegi ferestrele si de modul in care le intretii.

Informatiile au fost oferite cu ajutorul celor de la www.optilight.ro, profesionisti in produse si accesorii pentru acoperisuri si mansarde.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram