De-a lungul timpului, agricultorii au incercat diverse metode de depozitare a cerealelor pentru a ajunge la cea mai buna. In trecut se foloseau gropi sapat in pamant si acoperite cu paie, asigurand o oarecare conservare a cerealelor. In ziua de azi, in schimb, sunt o multitudine de optiuni din care poti alege. Cele mai comune dintre acestea sunt silozurile, prezente in majoritatea fermelor.
Silozul se poate folosi si pentru depozitarea altor materiale precum ciment, rumegus sau alte materiale sub forma de pudra. In contextul agriculturii, acestea sunt folosite pentru insilozarea granelor. Desi exista si alte optiuni, cum ar fi depozitarea in hambar, silozurile au anumite avantaje. Nu degeaba sunt intalnite in majoritatea fermelor.
Silozurile pot fi facute din diverse materiale si pot avea diverse forme. Unele sunt facute din beton, metal sau chiar lemn. De asemenea, acestea pot fi verticale, orizontale sau de tip sac.
Ei bine, fermierii au descoperit ca silozurile verticale din metal sunt mai avantajoase. Citeste in continuare articolul si afla care sunt aceste avantaje si cum te pot ajuta in afacerea ta!
Daca ati ajuns la acest articol, cu siguranta stiti ca silozurile pentru cereale ii ofera antreprenorului din domeniul agricol o lista lunga de avantaje. Cerealele trebuie sa fie pastrate in cea mai buna forma a lor pentru a primit pretul dorit la schimbul lor. Acestea au nevoie de anumite conditii de depozitare, iar silozurile sunt cele mai potrivite pentru a oferi aceste conditii.
Ti-am pregatit o lista cu principalele avantaje ale depozitarii cerealelor in silozuri metalice tocmai din dorinta de a intelege cat este de important sa va bazati pe aceste solutii atunci cand conduceti o companie in domeniul agricol.
Acest lucru e benefic pentru fermierii care nu dispun de mult teren sau celor care au nevoie de depozitare pentru cantitati industriale.
Insa silozurile s-au adaptat acestor probleme si exista variante de combatere a acestora. Spre exemplu, poti folosi fumigatia cu fosfina pentru a opri si controla infestarea cu insecte. In silozul vertical se pot adauga sisteme de controlare a temperaturii si ventilatoare, pentru o conservare mai buna a granelor. In schimb, acest lucru e imposibil de realizat in silozurile orizontale.
Desi similare, silozurile verticale are diferite modele. Unele dintre acestea sunt:
Descarcarea poate fi complicata, deoarece ramasitele dinauntru trebuie prelucrate manual. Insa daca doresti sa depozitezi cereale pana pretul pietei este pe placul tau, silozul vertical cu fund plat este alegerea potrivita.
Exista si silozuri de tip bunker sau sac, insa nu sunt la fel de eficiente. Cele de tip bunker sunt facute de catre fermieri, fiind santuri in care sunt plasati pereti din beton, avand o prelata deasupra. Silozul de tip sac este, evident, un sac mare pe care il poti lasa direct pe terenul agricol, fara a mai fi nevoie de transport.
Desi pe piata sunt numeroase optiuni din care poti alege, silozul vertical din metal este unul din cele mai bune. Ia in considerare avantajele acestuia la viitoarele achizitii!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro