De ce este necesara dotarea vehiculelor de transport marfa cu tahografe digitale

17 mai 2016
Autor:
Zoom-Biz

Meseria de sofer nu a fost niciodata una usoara. Responsabilitatea pentru transportul efectuat, pentru marfa, vehicul si colegii de trafic nu este una simpla. Responsabilitatea pentru siguranta soferului si capacitatea lui de a fi in stare optima conducerii unui vehicul este in parte preluata de un dispozitiv de mare ajutor numit tahograf. Astazi cele mai intalnite aparate sunt tahografe digitale.

Tentatia de a conduce multe ore neintrerupt este mare. In timp au fost create niste dispozitive care sa limiteze timpi de sofat si sa protejeze soferul. Prin tahografe se controleaza perioadele de condus si de pauza ale unui sofer si se protejeaza astfel timpul de odihna al conducatorului auto. Tahograful este un instrument absolut necesar, care contribuie la cresterea nivelului de siguranta in trafic, dar si la maximizarea randamentului unui sofer in conditii optime de lucru.

Cateva informatii utile despre tahografe digitale

Daca doresti in intri in afacerile de transport marfa, este bine sa afli mai multe lucruri despre tahografele digitale.

Tahograful este un aparat cu infatisarea similara unui aparat radio care monitorizeaza activitatea soferului in timpul unei curse. Exista numerosi factori care pot influenta calitatea si siguranta unei curse si a soferului sau. Viteza si timpul de sofat sunt cele mai importante dintre ele. Timpul de parcurgere a unei curse este important, insa doar respectand toate conditiile de viteza si timp de pauza, cursa este incheiata cu succes. Tahografele functioneaza ca un vitezometru, insa ofera in plus informatii si despre timpii de mers si de repaus din timpul unei curse, respectarea acestor timpi fiind extreme de importanta si obligatorie prin reglementarile din Uniunea Europeana.

Incepand din 1 ianuarie 2007, toate vehiculele de transport aflate la prima inmatriculare trebuie dotate obligatoriu cu tahografe digitale. In Romania, compania Fomco Prodimpex se numara printre primii furnizori de tahografe digitale.

  • Tahografele pot fi cladificate in trei categorii, din punct de vedere al tipului de sistem ce sta la baza functionarii lor:
  • Tahografe mecanice – sunt specifice masinilor construite in anii ’70-’80 si se bazeaza pe un sistem de cuplaje mecanice. Ele nu permit montarea unui sistem de limitare a vitezei.
  • Tahografe electrice – permit crearea unor sisteme de limitare a vitezei si de masurare a
  • Tahografe digitale – care transmit informatia digital. Datele sunt preluate din cutia de viteze sau din computerul de bord si trimise la tahograf. Conducatorii auto primesc niste carduri pe care le folosesc pentru inregistrarea activitatii la fiecare cursa. Sistemul este format din trei component – impulsor, tahograf digital si card. Soferul are indatorirea sa descarce periodic datele inregistrate pe tahograful digital si pe cardul sau de sofer.

Cine se ocupa in Romania de furnizarea de tahografe digitale?

Achizitia de tahografe digitale trebuie sa urmareasca in primul rand ca dispozitivele sa fie omologate UE. Toate produsele disponibile aici, http://www.fomcoservice.ro/tahografe-digitale-77-128/, corespund tututror standardelor din domeniu. Firma este specializata in instalarea lor pe autovehicule si ofera servicii autorizate de reparare si verificare periodica. Fomco Prodimpex este reprezentant oficial al Stoneridge si Actia si pune la dispozitia clientilor aparatura de ultima generatie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram