Cand ai mancat ultima oara o supa buna rau, cu legume proaspete din piata si cu taitei facuti in casa? Chiar daca sarbatorile abia au luat sfarsit si toata lumea este mult prea plina cu de toate pentru a se mai gandi si la mancare, aroma unei supe sau, de ce nu, a unei ciorbe ca la mama acasa iti gadila papilele gustative si-ti starneste pofta. Si pentru ca mama este mult prea departe pentru a fugi la ea sa servesti pranzul mult visat, nu-ti ramane de facut decat sa te pui tu pe mesterit taitei… de casa.
Nu stii cum se fac taiteii? Nu ai nici macar o idee cu ce ar trebui sa incepi, ce cumparaturi sa faci sau ce informatii sa cauti pe internet pentru a nu da gres in prepararea unei supe de care ar fi tare mandra pana si bunica ta? Nu-ti fa probleme, citeste acest articol si vei afla tot ce trebuie sa stii despre “miracolul” infaptuirii unei supe cu taitei de casa.
Avantajele taiteilor preparati in casa
Nu dorim sa te convingem ca taiteii facuti in casa sunt mai cu mot decat cei cumparati de la alimentara si, cu atat mai putin, nu dorim sa te punem la munca doar pentru a savura o farfurie de supa care sa-ti potoleasca dorul de copilarie.
Taiteii de casa nu sunt mai cu mot, insa sunt, cu adevarat, mult mai gustosi decat orice taitei pe care-i gasesti in magazine. Iar daca avantajele prezentate de noi iti vor suna bine, te invitam sa prestezi si tu o portie mica de taitei, de proba, si apoi sa ne zici daca ti-au placut.
Desigur, iti vom oferi si o reteta buna-buna, dar mai intai, haide sa vedem care sunt avantajele acestor mult dezbatuti taitei de casa:
Reteta clasica de taitei de casa
Nu te mai tinem pe jar, in continuare iti vom dezvalui si o reteta clasica pentru taiteii de casa, reteta pe care, cu siguranta, si bunica ta o folosea.
Ai nevoie de 3 oua proaspete de casa, de 750 de grame de faina de calitate, proaspat macinata, si de o lingurita rasa de sare cat mai fina. Cum procedezi? Pui 500 de grame de faina intr-un castron, faci o adancitura mare si spargi ouale, pe rand. Presari si sarea si lasi 5 minute in repaus toata treaba. Apoi, adaugi 3 masuri de apa, masuri pe care le numeri cu coaja unei jumatati de ou si incepi sa framanti aluatul, cu grija. Daca mai este nevoie mai completezi cu faina pana ajungi la 750 de grame.
Rezulta un aluat vartos, tare si nelipicios. Il imparti in 3 parti egale si apoi incepi sa te ajuti de minunata masina de taitei de la Alvis Comserv. Intinzi aluatul de mai multe ori si apoi il tai. Nu uita sa lasi taiteii la uscat! In acest mod, vei avea, oricand, taitei de casa pentru preparate gustoase pentru intreaga ta familie!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro