Indiferent de locul în care sunt construite (în oraş, la periferie, în comune, localităţi, şcoli, etc) terenurile sportive aduc cu ele o mulţime de beneficii proprietarilor şi jucătorilor.
Multe primarii şi instituţii importante din România, ne-au ales pentru a readuce la viaţă terenuri degradate sau a construi de la A la Z un teren sportiv.
La fel este şi cazul Primăriei Municipiului Bistriţa, care ne-a solicitat pentru construcţia unei baze sportive multifuncţionale în localitatea Sigmir.
Echipa noastră a lucrat timp de câteva luni la construcţia unui teren sportiv cu următoarele dimensiuni: 43 X 23,5 m.
2012-09-10-14.36.11
În cele ce urmează vă detaliem lucrările care s-au efectuat pentru ca terenul sportiv şi baza în ansamblu, să satisfacă cerinţele beneficiarului şi jucătorilor.
Împrejmuirea terenului are 6 m înălţime, fiind realizată din plasă bordurată până la înălţimea de 2 m, iar de la 2 la 6 m s-a montat plasă textilă.
2012-03-28-18.18.26
În dreptul vestiarelor s-a prevăzut o poartă cu lăţimea de 1,0 m ce se va realiza din cadru metalic şi panou din sârmă. Peste terenul de sport s-a montat plasă textilă de protecţie tip „capac”.
Suprafaţa terenului de sport a fost realizată din gazon sintetic cu lungimea firului de 20mm. Acest gazon sintetic a fost montat pe o placă de beton încadrată perimetral de o rigolă din beton care va asigura drenajul.
Infrastructura terenului de sport este alcătuită din ansamblul fundaţie tip bloc de beton simplu şi o centură de fundare perimetrale din beton armat care formează un sistem spaţial rigid.
Suprastructura terenului de sport este alcătuită din stâlpi de metal din ţeavă rectangulară înglobaţi în blocurile de fundare, dispuşi perimetral şi legaţi între ei prin rigle de metal din ţeavă.
2012-09-10-14.37.03
Instalaţii: A fost realizată o instalaţie electrică exterioară pentru a se asigura iluminatul terenului de sport, prelungind orele de utilizare a terenului.
Instalaţia cuprinde 6 corpuri de iluminat cu halogen.
Amenajarea bazei sportive cuprinde şi construcţia unui vestiar, drum de acces şi parcare pietruită.
Astăzi, baza sportivă din Sigmir, Bistriţa se bucură de popularitate în rândul celor care o folosesc!
Beneficiarii acestei moderne baze, situată în curtea şcolii, vor fi elevii, în timpul orelor de curs, iar în restul timpului vor avea acces localnicii, doritorii şi amatorii de sport în aer liber.
De administrarea terenului se ocupă firma care gestionează şi terenul de sport de la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil” din Bistriţa.
Această administrare presupune că elevii din Sigmir au acces în timpul orelor, iar pentru tinerii din, sat terenul va putea fi folosit trei zile pe săptămână câte două ore, astfel încât să poată practica sportul.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro