Camera copilului trebuie să fie pentru cel mic locul perfect de joacă și de odihnă, cel puțin în primii ani de viață. De aceea, este foarte important să o amenajezi de la bun început cât mai practic și sigur, ca să nu fie nevoie de prea multe modificări pe măsură ce micuțul tău va crește. Nu ai nevoie de un buget foarte mare, doar de imaginație și de sfaturi care să te învețe cum să te organizezi mai bine și să eviți greșelile.
Pe Doraly.ro, poți găsi diferite piese de mobilier, accesorii și decorațiuni pe care le poți folosi pentru amenajarea unei camere plăcute pentru copilul tău. Nu uita că această încăpere va avea mai multe funcții diferite, pentru că trebuie să fie loc de odihnă, loc de joacă și spațiu pentru socializare cu familia și prietenii.
Iată câteva reguli de care să ții cont înainte de a începe amenajarea camerei copilului.
Camera celui mic va fi și spațiu de joacă, nu doar de odihnă, prin urmare, el va face dezordine și chiar mizerie. Ca să nu pierzi timpul spălând mereu podeaua și pereții, dar să-i oferi totodată copilului condiții cât mai bune și o igienă impecabilă, este indicat să folosești de la bun început finisaje care sunt foarte ușor de curățat și de întreținut: vopsea lavabilă pentru pereți, podea din parchet laminat și eventual un covoraș care se poate da repede la spălat. Evită mocheta și accesoriile care pot să acumuleze praf sau care se pot păta ușor.
Mobilierul modular permite reamenajarea camerei fără să fie nevoie de cumpărarea altor piese sau de modificări semnificative. Tot ce trebuie să faci este să schimbi amplasarea unor dulapuri sau rafturi. Astfel, pe măsură ce va crește copilul, vei putea adapta foarte ușor încăperea la noile sale nevoi. Dacă la început camera poate să fie gândită doar ca spațiu de odihnă, după primele luni de viață cel mic se va juca aici și va exersa mersul de-a bușilea, prin urmare va avea nevoie de un loc sigur și confortabil ca să facă mișcare.
Dacă trebuie să amenajezi pentru copilul tău o cameră de mici dimensiuni, este esențial să valorifici din plin fiecare centimetru de care dispui. Spre exemplu, poți monta în colțurile dormitorului dulapuri speciale sau rafturi pentru cărți și jucării, iar patul poate fi prevăzut cu sertare pentru depozitare.
Un pat pe colț poate fi de asemenea o soluție practică, pentru că poate fi încadrat de etajere și de un șifonier pentru haine. În cazul în care încăperea va fi împărțită de doi copii, cea mai bună soluție o reprezintă paturile suprapuse. Nu uita să amenajezi și un birou, unde cel mic să-și poată face temele sau să poată desena. Dacă nu ai suficient loc, poți monta o poliță în dreptul geamului și aceasta va deveni zona de studiu. În acest fel, copilul se va bucura de lumină naturală.
Secretul unei amenajări inspirate pentru camera copilului este minimalismul: alege doar piese de mobilier de care va avea cu adevărat nevoie, cu dimensiuni potrivite și evită obiectivele masive. Nu cumpăra mobilă cu margini sau colțuri ascuțite, în care micuțul s-ar putea lovi! Alege în schimb piese cu forme rotunjite, ideale pentru dormitorul copilului. Culorile trebuie să fie vesele, deschise, pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxantă.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro