Fie că ești educator, antreprenor sau ai altă ocupație, dar ești pe cale să amenajezi o grădiniță pentru copii, misiunea ta este una extrem de importantă. Crearea unui spațiu prietenos, primitor și plăcut pentru cei mici poate părea intimidantă, însă lucrurile se pot rezolva ușor atunci când ai un plan bun.
Iată cum să amenajezi cu succes o grădiniță în câțiva pași simpli!
Dacă nu știi de unde să începi amenajarea, fă-o prin pregătirea mobilierului. Vei avea nevoie, în primul rând, de băncuțe, biblioteci, birouri pentru copii și profesori, canapele, măsuțe și scaune.
Fă o listă cu numărul de obiecte necesare în prima fază, apoi, pe omfal.ro, găsești mobilier și decorațiuni pentru amenajarea grădiniței, putând să comanzi tot ce ai nevoie. Ulterior, poți adăuga și decorațiuni sau elemente secundare, însă asigură-te că obții strictul necesar.
În general, grădinițele, fie ele private sau de stat, au cel puțin un spațiu exterior în care cei mici se pot juca, bucurându-se de aer proaspăt și natură. Curtea reprezintă un loc pe care copiii îl vor adora și de-abia vor aștepta ora ieșirii în pauză sau la diverse activități afară.
Pregătește acest spațiu cu mobilier practic, precum băncuțe și mese de exterior, dar și cu tobogane, leagăne, balansoare și alte jucării care îi încurajează pe copii la mișcare și joacă.
Când vine vorba despre copii, siguranța este elementul primordial care trebuie să fie luat în calcul. Micuții pot fi impredictibili, așa că este mult mai bine să previi orice eveniment neplăcut, decât să fii surprins de accidente minore sau chiar periculoase.
Așadar, când cumperi mobilierul, achiziționează unul special pentru copii. Acesta este rezistent la uzură intensă și la micile curiozități ale prichindeilor, precum desfacerea pieselor, sărituri, lovituri și așa mai departe.
De asemenea, nu uita să securizezi dulapurile și sertarele la care cei mici nu trebuie să aibă acces, precum și să adaugi protecții speciale din silicon sau cauciuc în colțurile meselor.
În cadrul grădiniței, unii copii vor învăța deja să citească și să scrie, în timp ce alții vor fi la vârsta la care încă se joacă și descoperă primele cuvinte, litere și simboluri. De aceea, spațiul pe care îl creezi trebuie să fie potrivit pentru toată lumea.
Poți obține clase potrivite pentru toate grupele prin crearea unor zone separate de joc și de învățare. De exemplu, câteva măsuțe și fotolii bean bag pot forma un colț de studiu pentru cei mai mari, iar un covor pufos și cutii organizatoare pline cu jucării pot forma spațiul ideal de joacă și de pus creativitatea la treabă.
După ce ai pus la punct toate detaliile de mai sus, nu uita că, într-un spațiu dedicat prichindeilor, decorul este foarte important. Îți dorești ca micuții să vină cu drag și cu nerăbdare la grădiniță, așa că este indicat să faci din decor o adevărată încântare.
Tapetul poate fi o soluție excelentă pentru decorarea pereților de accent cu tot felul de desene, personaje și modele colorate. O variantă și mai simplă este decorarea pereților cu aplicații din pânză și alte materiale, care, pe lângă faptul că arată foarte bine, le oferă micuților și entertainment în plus.
Nu în ultimul rând, pentru a le menține interesul ridicat, poți amenaja în zona de intrare a grădiniței un panou special, tematic, panou care să fie completat cu micile lor opere de artă, în funcție de perioada anului (Crăciun, Ziua Mamei, 1 Martie etc.).
Acești cinci pași sunt startul perfect pentru amenajarea grădiniței, așa că urmează-i cu încredere și vei obține spațiul la care cei mici visează!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro