Daca sunsteti in cautarea unor echipamente profesionale pentru biserica dvs si nu stiti ce sa alegeti, tineti cont de cateva sfaturi pretioase primite de la un specialist in domeniu.
Pentru ca fiecare lacas de cult are specificul asigurati-va ca:
• Alegeti echipamentele in functie de necesitatile concret, altfel risipiti banii pe sisteme audio ineficiente.
• Pentru un sunet uniform si inteligibil in interiorul bisericii, specialistul nostru recomanda echipamente audio de putere medie corect pozitionate.
• Foarte importanta este si calitatea produselor. Alegeti doar echipamente audio garantate, de calitate, precum cele de la Proel-Italia."
" Zilnic, intru in biserici in care vad niste boxe mari care se aud tare dar deranjant de neclar. In interiorul unei biserici, in care intra multe persoane, puneti difuzoare de putere mica si de fidelitat inalta. Daca se pun difuzoare de putere doar pe o parte, cei care sunt in acea zona vor fi asurziti, iar ceilalti din partea opusa vor auzi slab sau deloc" ne marturiseste Dorian Grigore specialist sunet in cadrul firmei Amro Electronic Grup.
Pentru sonorizarea de exterior, exista niste reguli bine stabilie de care trebuie sa tineti cont.
• Daca preotul tine slujba in exterior si trebuie sa se miste pentru a face inconjurul bisericii, este nevoie de un sunet uniform si o acoperire totala. "Am vazut situatii in care preotul era nevoit sa se deplaseze iar multi dintre enoriasi nu puteau auzi slujba din cauza sunetului foarte slab sau a aglomeratiei. In acest caz se recomanda pozitionarea difuzoarelor in punctele cheie ale bisericii: fata, lateral si spatele biserici, intr-un unghi specific. - ne sfatuieste specialistul nostru.
• In zonele urbane, pentru a nu polua fonic recomandam folosirea proiectoarelor de sunet, pentru sonorizarea exterioara. Acestea au calitatea de a proiecta sunetul strict in directia dorita.
• Pentru obtinerea unui semnal clar , la Masa Sfanta, Strana, candelabru si in fata Altarului se recomanda instalarea unor microfoane de fond pentru ca acestea trebuie sa capteze cat mai fidel semnalele din jurul lor. Pentru preoti, recomandam microfoane lavaliera (se ataseaza de imbracaminte si discrete) sau cele de mana (clasice) fara cablu (wireless). Acestea nu incomodeaza la deplasarea dintr-o parte in alta. Pentru slujbele care se tin in afara bisericii, se recomanda microfoane cu emitere intr-o anumita banda, pentru a transmite pe o distanta mai lunga, fara a altera calitatea audio.
"Asigurati-va ca toate echipamentele audio (amplificatorul, mixerul, radioreceptoarele pentru microfoanele fara fir) sunt usor de accesat de personalul autorizat Este recomandat pentru instalare un rack mic sau o masa adecvata ca sa aiba o buna ventilatie.
Sfat: In perioada sarbatorilor cand nu se tin slujbe ziua, puteti difuza colinde prin intermediul unui CD Player, DVD player sau o sursa compacta ACDT cu amplificare inclusa.
OFERTA SONORIZARE PASTE 2011:
Kit complet sonorizare biserici, amplificare lacase cult compus din 2 coloane audio de exterior, 4 boxe aparente, 1 mixer amplificator, 2 microfoane cu fir si 1 kit microfoane radio, cabluri si conectica, 2 atenuatoare locale de volum. Pret sistem amplificare: 619 Eur + tva. Detalii: Dorian Grigore 021 3303669, 0745097264; Montajul nu este inlcus. [email protected];
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro