Anti rasismul începe pe terenul de joaca

19 martie 2012

Anti-rasismul începe pe terenul de joacă
100 copii de etnii diferite se joacă împreună!

BUCUREŞTI, 21 Martie 2012- În fiecare an, lumea întreagă comemorează masacrul ce a avut loc în anul 1960, în Sharpville, Africa de Sud, când zeci de demonstranţi paşnici împotriva regimului de apartheid au fost împuşcaţi de către poliţie.
Anul acesta, marcăm ziua „Internaţională a Eliminării Tuturor Formelor de Discriminare Rasială”, prin atragerea atenţiei asupra jocurilor desfăşurate în curtea şcolii. Aceste jocuri pot fi violente, bazate pe competiţie, rasism şi excluziune sau, dimpotrivă, îi pot încuraja pe copii să fie cooperanţi, prietenoşi şi incluzivi.
Cu ocazia acestei zile, Fundaţia Terre des hommes aduce împreună oameni care spun „NU!” excluderii şi a invitat 100 de copii, de etnii diferite şi provenind din medii sociale dezavantajate, pentru a demonstra că aceste jocuri pot fi eficiente în reducerea discriminării rasiale.
Fundaţia Terre des hommes, în colaborare cu Policy Center for Roma and Minorities şi susţinuţi de partenerii lor (UEFA, FRF, FONPC, Raiffeisen Bank) vă invită miercuri, 21 Martie 2012, începând cu ora 11.00, la Balonul Copiilor din cadrul Complexului Herăstrău, să participaţi la un eveniment sportiv care reuneşte copii de diverse etnii, pentru a-i antrena în activităţi sportive menite să le dezvolte capacităţile personale şi sociale.
Mesajul evenimentului este susţinut de voci importante ale sportului românesc precum: „stele ale fotbalului” - Miodrag Belodedici, Dan Ionescu, Daniel Prodan, campioana olimpică la scrimă, Laura Badea şi campioana mondială la atletism, Gabriela Szabo. De asemenea, tinerele actriţe Doiniţa Oancea şi Aylin Cadâr se alătură evenimentului pentru a spune într-un singur glas că etnia nu este motiv de excludere, iar faptul că suntem diferiţi este unul dintre cele mai interesante aspecte ale existenţei noastre.
Evenimentul se desfăşoară sub umbrela proiectului MOVE, început din 2008 în trei ţări din Europa Centrală şi Sud-Est (Romania, Albania şi Republica Moldova).
Datorită colaborării cu UEFA, pe o perioadă de patru ani, Fundaţia Terre des hommes implementează proiectul MOVE de dezvoltare psiho-socială a copiilor prin intermediul jocurilor şi activităţilor sportive, proiect care se bazează pe modelul de intervenţie „Mişcare, Joc şi Sport” (MJS).
Până în prezent, în România, au fost implicate în proiect 28 de comunităţi din judeţul Dolj şi 10 şcoli din Bucureşti, 400 de animatori au formaţi de către Tdh şi CCD (Casa Corpului Didactic) şi 2000 de copii au participat la acest tip de activităţi.
În cadrul acestui eveniment, Fundaţia Terre des hommes vă va prezenta rezultatele unei cercetări care demonstrează că prin utilizarea metodologiei „Mişcare, Joc şi Sport”, copiii care se află într-o situaţie de vulnerabilitate sunt sprijiniţi într-un mod eficient.
Pe lângă membrii Fundaţiei Terre des hommes, antrenori şi animatori, proiectul implică autorităţi locale şi scoli, cu scopul de a aduce abordarea MOVE în atenţia tuturor actorilor importanţi din societate în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copiilor. Cu ajutorul acestora, abordarea MOVE poate fi implementată pe termen lung, copiii urmând să beneficieze de efectele acesteia şi după încheierea proiectului.
Terre des hommes este o organizaţie ce apără drepturile copiilor şi activează în 30 de ţări din întreaga lume. Prin acţiunile sale, Fundaţia încearcă să protejeze drepturile fiecărui copil, indiferent de originea sa şi de mediul în care se află, în conformitate cu Convenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului.

Contact:
Joseph Aguettant – Country Representative: 0735 213 114
Mihai Enache – Manager de Proiect MOVE: 0731 327 375

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram