“Misiunea noastra este sa oferim solutii de colectare DEEE la indemana unui numar cat mai mare de cetateni de pe teritoriul Romaniei. Odata cu schimbarea legislatiei in ceea ce priveste obligativitatea existentei unui centru de colectare DEEE la un numar de 50.000 de locuitori, ne dorim sa continuam sa sprijinim autoritatile prin oferirea unui cadru logistic la standarde europene si sa informam populatia cu privire la reciclarea acestor echipamente, care netratate conform normelor de mediu devin o amenintare pentru mediul inconjurator.”, a declarat d-nul Liviu Popeneciu, Presedinte Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.
“Am raspuns afirmativ acestui parteneriat, tocmai pentru a sprijini comunitatea locala, incurajand o conduita civica corespunzatoare si punand la dispozitia cetatenilor un serviciu modern si, totodata, vital pentru protejarea mediului inconjurator. Multumim Asociatiei RoRec pentru sustinerea in acest parteneriat, suntem onorati sa fim parte din Reteaua Nationala a Centrelor de Colectare DEEE.”, a adaugat d-nul Mircea Nitu, Primar Valenii de Munte.
Centrul de Colectare DEEE Valenii de Munte ofera servicii atat populatiei, cat si firmelor si institutiilor, printr-un dispecerat "Infoline" disponibil de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 18.00 si sambata, intre orele 9.00 si 16.00, la telefon 0769 292 795. De asemenea, firmele si institutiile pot solicita preluarea spre casare a echipamentelor vechi, la acelasi numar de infoline.
Primirea aparaturii vechi sau defecte se face direct la centrul situat pe Strada George Enescu nr.36A, in fiecare sambata, in intervalul orar 9.00-13.00, iar aparatele grele sau voluminoase pot fi ridicate de la domiciliu, in baza unei solicitari la acelasi numar de la dispecerat.
Dupa Tulcea, Centrul de Colectare DEEE din Valenii de Munte este al doilea dintr-o serie de 5 centre care vor fi inaugurate de catre Asociatia RoRec, in parteneriat cu primariile, pana la jumatatea lunii iulie.
Reteaua Nationala RoRec a Centrelor de Colectare DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice), realizate in parteneriat cu primariile, inseamna crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel national. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunitatii, un spatiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice intr-un mod organizat si in conditii de deplina siguranta, cu respectarea normelor de mediu.
Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea in sectorul economic de materii prime.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro