La nivel mondial se construieste intr-un ritm foarte alert. In acest context nu este surprinzator faptul ca proiectantii si arhitectii au foarte multe proiecte pe care trebuie sa le deruleze. Pentru a reusi sa fie cat mai eficienti si sa finalizeze cat mai multe proiecte intr-un timp cat mai scurt, utilizarea tehnicilor computationale in proiectare este esentiala pentru automatizarea proceselor repetitive din faza de proiectare.
Automatizarea inseamna implicit cresterea productivitatii si un randament imbunatatit in ceea ce inseamna finalizarea proiectelor la termen si reducerea timpului alocat pentru fiecare proiect in parte. Implicit vorbim despre cresterea numarului de proiecte care pot fi derulate intr-un anumit interval de timp.
Pentru automatizarea operatiunilor avand caracter repetitiv din cadrul proiectelor de arhitectura si constructii sunt folosite programe de tip Building Information Modeling (BIM). Dincolo de faptul ca aceste aplicatii software de tip BIM contribuie la automatizarea proceselor avand caracter repetitiv in etapa de proiectare, acestea au inclusiv rolul de a creste precizia si eficienta in realizarea operatiunilor si a activitatilor specifice. Exista diferite aplicatii software de tip BIM, iar una dintre cele mai apreciate este versiunea BIM Collaborate Pro a celor de la Autodesk.
Ce ofera BIM Collaborate Pro de la Autodesk?
BIM Collaborate Pro este cea mai recenta versiune de aplicatie de tip BIM a celor de la Autodesk. Aceasta versiune contribuie semnificativ la imbunatatirea productivitatii pentru proiectele de arhitectura si cele din domeniul constructiilor. Acest lucru este datorat faptului ca aceasta aplicatie contribuie la coordonarea eficienta a proiectelor care apeleaza la acesta solutie software prin abordarea de tip multidisciplinar pusa la dispozitia utilizatorilor si a beneficiarilor.
Multidisciplinaritatea acestei aplicatii de tip BIM de la Autodesk se datoreaza faptului ca informatiile si datele aferente fiecarui proiect pot fi accesate de oriunde si la orice ora de toti cei implicati intr-un proiect. Astfel, de la proiectanti, la arthitecti, constructori sau muncitori, si pana la beneficiarii proiectului, toti acestia vor putea accesa foarte simplu datele existente cu privire la proiectul respectiv. Coordonarea activitatilor si a operatiunilor specifice din fiecare proiect sunt coordonate in BIM Collaborate Pro prin intermediul unor module regasite in aplicatiile de tip Revit.
Pe langa faptul ca aplicatia BIM Collaborate Pro de la Autodesk permite accesarea, vizualizarea si editarea datelor sau a informatiilor aferente unui proiect, acesta solutie software inseamna inclusiv centralizarea acestor informatii si date intr-un singur loc. Acest aspect inseamna diminuarea sanselor de aparitie a erorilor in elaborarea proiectului. Pentru atingerea acestor functii sunt folosite module precum Design Collaboration, Document Management, Project Admin sau Account Admin.
Licentiere si instruire pentru folosirea BIM Collaborate Pro
Pentru a utiliza functionalitatile versiunii BIM Collaborate Pro este nevoie de achizitionarea unei licente a acestui program asistat de computer. Un furnizor de astfel de licente software si care pune la dispozitie inclusiv consultanta tehnica de specialitate, dar si instruire pentru folosirea acestor aplicatii de tip BIM si CAD este firma CADexpert NET. Informatii referitoare la serviciile oferite si la produsele software pentru care aceasta firma comercializeaza licente pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro