Mentionam inca de la bun inceput ca diferentierea intre sisteme de automatizari porti se face in functie de poarta de care dumneavoastra dispuneti: poarta culisanta / glisanta sau poarta batanta. Un al doilea criteriu ce trebuie luat in considerare este frecventa in utilizarea usilor. Pentru o folosire frecventa este recomandat un motor de 24V. In acest caz, automatizarea functioneaza pentru aproximativ 80% intr-un interval de o ora. In ceea ce priveste o utilizare medie sau redusa, pentru aceste situatii trebuie folosit un motor de 230V, automatizarea functionand maxim 35% intr-un interval de 60 de minute.
In ceea ce priveste sistemele de automatizari porti culisante, alegerea se face destul de usor avand in vedere faptul ca principalul element care trebuie avut in vedere este greutatea portii. De aici rezulta diverse sisteme de automatizari pentru porti ce au o greutate maxima de 400 kg, 500 kg, 600 kg sau chiar mai mult decat atat. Pentru o folosire mai deasa va sfatuim un sistem ce functioneaza la 240V, iar pentru cele la care functioneaza este redusa sau medie, puteti opta pentru sistemele ce merg la 230V.
Referitor la alegerea unui sistem de automatizari porti batante, situatia se complica putin deoarece alegerea dumneavoastra o sa fie influentata de catre dimensiunea stalpilor de sustinere a portii si totodata depinde de lungimea canatelor portii. Trebuie sa stiti ca in functie de dimensiunea stalpilor exista trei tipuri de automatizari: pentru porti ce au stalpi subtiri, porti ce dispun de stalpi lati si nu in ultimul rand, de automatizari pentru toate felurile de stalpi.
Indiferent de alegerea sistemului, este bine de stiut faptul ca nu doar nivelul confortului o sa creasca, dar si riscul impotriva efractiei. Multe din aceste sisteme dispun de o tehnologie ce blocheaza actionarea portilor in cazul in care se detecteaza prezenta unei persoane sau a unui obiect.
Sa nu neglijam si telecomanda sistemului care poate dispune de doua sau mai multe butoane. Aceste taste ale telecomenzii permit memorarea unui numar de comenzi si de functii, iar cele mai moderne sistem pot memora chiar zeci de functii. Cele mai frecvente ar fi: deschidere / inchidere pentru poarta, bariera stradala si usa de garaj; deschidere pietonala / inchidere pietonala pentru poarta culisanta / glisanta sau pentru poarta batanta; activare / dezactivare sistem de alarma; activare / dezactivare automata a iluminatului curtii. Bineinteles, in functie de complexitatea sistemului de automatizari porti ales, numarul de functii poate fi mult mai mare, insa si pretul este pe masura facilitatilor oferite utilizatorului.
Vezi mai multe detalii despre produsele Scharx pe www.scharx.ro sau pe www.automatizari-porti.org
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro