Beneficiile jocului cu plastilina pentru copii

28 februarie 2022
Autor:
Content SEO

Plastilina este mai mult decat distractiva pentru copii. Aceasta le permite micutilor sa-si dea frau liber imaginatiei si sa creeze tot felul de modele si de figuri. In randurile ce urmeaza iti vom impartasi cateva dintre principalele beneficii ale jocului cu plastilina pentru copii.

Plastilina este una dintre cele mai populare jucarii in randul copiilor. De aceea, am decis sa revizuim atat beneficiile pentru invatare, cat si pentru divertisment pe care plastilina le ofera micutilor.

Jocul cu acest material plastic usor modelabil contribuie si la dezvoltarea abilitatilor motorii fine ale copilului.

Posibilitatile de a crea folosind plastilina sunt nelimitate. Acest lucru ii permite copilului sa petreaca multe ore jucandu-se fara sa se plictiseasca. De asemenea, favorizeaza aplicarea creativitatii si imaginatiei.

Nu in ultimul rand, folosind un set de joaca plastilina, parintii si copiii pot sa creeze povesti, personaje, animale si chiar forme geometrice.

​Iata, mai exact, care sunt principalele beneficii ale plastilinei pentru copii:

Sporeste concentrarea si creativitatea.

Plastilina favorizeaza atat concentrarea, cat si creativitatea la copii. In timp ce framanta, inmoaie, separa si remodeleaza plastilina, cei mici acorda atentie dimensiunilor si proportiilor.

Dezvolta abilitatile motorii fine.

Manipularea acestui material permite copiilor sa-si imbunatateasca abilitatile motorii fine, deoarece ii determina sa-si foloseasca mainile si degetele pentru a obtine formele dorite. Ca urmare, atunci cand copilul incepe sa invete sa scrie, va avea mai multa usurinta in folosirea creioanelor pentru a forma literele pe foaie. Asadar, jocul cu plastilina poate fi considerat un bun antrenament indirect pentru scris.

Ii stimuleaza pe cei mici sa se exprime si sa comunice mai bine.

Plastilina poate fi o forma primara de exprimare si comunicare. Retine ca atunci cand vine vorba de bebelusi, folosirea mainilor reprezinta unul dintre primele lor mijloace de comunicare.

Din momentul in care se nasc, atingerea este modul lor de a-si exprima sentimentele. Prin urmare, jocul cu plastilina poate fi unul dintre mijloacele non-verbale majore prin care parintii si copiii sa comunice. De asemenea, joaca cu acest material de modelare ii ajuta pe copii sa invete despre delimitarile corpului lor.

Poate fi o forma de exprimare.

Atunci cand se simt suparati, frustrati sau ingrijorati din cauza provocarilor din viata lor, cei mici pot utiliza plastilina pentru a se elibera de gandurile si emotiile negative.

Totodata, ii poate ajuta sa scape de obiceiurile nesanatoase care ar putea fi distructive sau neproductive. Plastilina poate fi un instrument util pentru a usura tensiunea, frustrarea si agresivitatea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram