Din nefericire, există ceva în noi care ne spune că „modern înseamnă rău” și că ar trebui să ne întoarcem cu totul înspre tradițional. De fapt, tot ce facem este să refuzăm evoluția și confortul pe care le-am putea avea dacă ne-am deschide.
Și pentru că suntem înconjurați de informații, suntem înconjurați și de informații false, inevitabil: de aceea, astăzi demontăm împreună 5 mituri despre casele inteligente - atât legate de sistemele smart home propriu zise, cât și de gadgeturile care ne fac viața mai ușoară, nefiind per se smart.
Mitul #1: Nu ai nevoie de o casă inteligentă
Dacă analizăm acest mit, putem afirma că e, totuși, oarecum adevărat: nu ai vitală nevoie de o casă inteligentă. Dar nu cumva ți-ar simplifica viața extraordinar de mult? Deci, o casă inteligentă nu e un „gimmick” sau un moft - în timp, vom înțelege necesitatea confortului din casa noastră și vom opta pentru sistemele de smart home. Vom înțelege că un steamer vertical pentru haine nu e un „lux”, ci mai degrabă un sistem esențial ca să îți poți face treaba mai ușor, mai rapid și mai eficient.
Mitul #2: Casele smart sunt costisitoare
Asociem din start cuvântul „smart” cu ideea de scump, costisitor. Într-adevăr, să îți construiești o casă inteligentă implică anumite costuri, însă haide să ne schimbăm perspectiva: o casă inteligentă nu este nicidecum o cheltuială, ci o investiție. În siguranță și confort. În plus, poți opta doar pentru unele beneficii dintr-o casă inteligentă - îți poți pune becuri inteligente sau încuietori smart cu doar câteva sute de lei.
Mitul #3: Casele inteligente nu sunt sigure
Acesta este cel mai neadevărat dintre mituri poate: casele smart sunt mult mai sigure decât casele tradiționale. Cu doar câteva sute de lei îți poți implementa un sistem de încuietori inteligente care îți vor oferi extra-siguranță.
În plus, vei avea garanția că nu uiți niciodată ușa descuiată - căci se încuie singură. Iar atunci când ești în vacanță, îți poți supraveghea în permanență casa chiar de pe telefonul mobil. Sună bine, nu? De fapt, sună cu adevărat sigur.
Mitul #4: Tradițional e mai bine
Suntem foarte înclinați către a refuza tehnologia, progresul, evoluția: asociem aceste coordonate cu un stil de viață mai păgân și mai îndepărtat de valorile tradiționale. Uneori, tradițional e mai bine. Dar când vine vorba de locuințele noastre, modernitatea e cea care ne aduce confortul: un aspirator mop pare o invenție îndepărtată de tradițional, însă te ajută să nu mai stai aplecat ca la aspiratorul tradițional.
Te scapă de durerile de spate, e mai rapid și eficient. De ce l-am refuza? Spălăm în continuare vasele de mână, pentru că „mașina de spălat vase e ineficientă” - un alt lucru complet fals. Deși tradiționalul e valoros, stilul de viață modern e cel care ne aduce confort și siguranță.
Mitul #5: Să ai sisteme inteligente în casă e complicat
Mulți dintre noi fug de sistemele inteligente din casă pentru că ni se pare ceva de-a dreptul utopic, fabulos de dificil: așa erau, într-adevăr, la începuturile lor. Astăzi, și casele smart s-au deșteptat: iar sistemele de smart home sunt extrem de deductibile și ușor de implementat sau învățat. Așa că nu vei avea probleme în a te descurca într-o casă inteligentă indiferent dacă ai 5, 15, 45 sau 75 de ani.
Ideea de casă modernă, inteligentă, pare că încă ne sperie - iar asta ar trebui ușor să dispară, pentru că e un impediment. Dacă am încorpora mai multe elemente smart în casele noastre, am trăi mai bine. Mai liniștit, mai confortabil, mai în tihnă la noi acasă - asta ne oferă o casă inteligentă: liniște și siguranță, coordonate vitale pentru noi.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro