Din 1817 si pana astazi, bicicleta a trecut prin mai multe transformari, baronul Karl Von Drais - inventatorul bicicletei - nu si-ar fi inchipuit atunci cat de diversa va fi gama bicicletelor dupa aproape 200 de ani de la inventarea ei.
Daca scopul primei biciclete era acela de permite deplasarea mai rapida a inventatorului prin propria gradina, astazi ea are zeci de intrebuintari.
Nici bicicletele pentru copii nu au ramas in stadiul initial, au evolutat in acelasi ritm ca si bicicletele pentru maturi si adolescenti. Specialistii recomanda ca micutii sa inceapa sa mearga pe bicicleta dupa implinirea varstei de trei ani. Principala cerinta este aceea de a avea stabilitate in deplasare si sa se poata deplasa foarte bine pe propriile picioare.
Chiar daca initial, simtul echilibrului nu este foarte dezvoltat, in scurt tip de la "initiere" copilul va reusi sa mearga singur cu bicicleta. Studiile arata ca micutii invata mult mai rapid mersul pe bicicleta decat maturii. Foarte important este insa sprijinul parintilor. Acesti atrebuie sa-l incurajeze, sa faca in asa fel incat micutul sa-si infranga teama si sa porneasca in prima sa "cursa" alaturi de parinte.
Cand am cumparat unui copil prima bicicleta, este recomandat sa ii cumparam si un minim de echipament de protectie, astfel ca el sa fie in primul rand ferit de accidente, dar sa isi creeze de la inceput reflexul de a purta acest echipament. Acest echipament consta din casca, cotiere si genunchiere. Acestea vor proteja copilul de rani in cazul micilor accidente , de altfel inevitabile la mersul pe bicicleta.
In acelasi timp, bicicleta este si un prilej de socializare cu alti prichindei, posesori de astfel de "mijloace rapide de deplasare". Copii care au biciclete isi formeaza un fel de "club" al biciclistilor, incearca sa intre in competitie, atat in ceea ce priveste viteza de deplasare dar si in asa numitele "acrobatii". Mersul fara maini sau alte trucuri vazute la televizor.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro