Intrarea pe noi piete internationale, dezvoltarea proiectelor eHealth, eLearning si eAgriculture nationale si accesarea fondurilor structurale au fost in 2010 directiile definitorii pentru activitatea companiei SIVECO Romania. Intr-un an considerat extrem de dificil de catre toti operatorii economici, SIVECO Romania a realizat o crestere a cifrei generale de afaceri cu 20% fata de 2009 si a incheiat peste 100 de contracte noi, ceea ce reprezinta o performanta absolut deosebita.
"Consideram ca am realizat un bilant pozitiv extrem de incurajator al activitatii noastre intr-un an mai mult decat complicat. Este o dovada in plus ca eforturile mari sunt rasplatite si ca in orice criza exista si oportunitati care pot si trebuie sa fie valorificate. In 2010 am continuat sa aplicam cu succes strategia de orientare spre pietele externe emergente. Replicarea pe plan international a proiectelor complexe, de anvergura nationala, in domeniul eLearning, eCustoms, eAgriculture si eHealth in care detinem expertiza recunoscuta pe plan mondial, ne-a fost extrem de utila pentru contrabalansarea efectelor restrangerii pietei locale de IT. Strategia noastra de business orientata spre pastrarea unui echilibru sigur intre sursele de venituri a minimizat riscurile concentrarii pe anumite segmente - public sau privat. In 2010 am constatat inca o data cat de realista se dovedeste o astfel de abordare, in special in perioade de turbulente economice", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
Printre cele mai importante 10 realizari ale SIVECO Romania pentru anul 2010, mentionam:
1. Lansarea programului strategic la nivel national de informatizare a educatiei pentru Ministerul Educatiei Nationale din Regatul Maroc. SIVECO Romania va implementa pana in 2013 un sistem informatic integrat bazat pe solutia AeL, adaptat cerintelor specifice invatamantului marocan, care va fi folosit in 9.000 de scoli.
2. Implementarea noii versiuni a Sistemului Informatic Unic Integrat - SIUI 2.0 - pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, un proiect deosebit de complex, cu implicatii majore asupra modului de administrare a resurselor alocate sanatatii, dar si a imbunatatirii calitatii serviciilor medicale.
3. Dezvoltarea software-ului necesar implementarii fondurilor de dezvoltare rurala si pescuit la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si pentru gestionarea subventiilor europene acordate celor 1,1 milioane fermieri romani prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.
4. Continuarea unei politici sutinute de dezvoltare a solutiei SIVECO Applications 2011. In 2010 au fost lansate doua noi module informatice - Managementul Deseurilor si Managementul Financiar al Proiectelor - care se adauga celorlalte 44 deja existente.
5. Implicarea activa in dezvoltarea de proiecte pe fonduri structurale, atat in calitate de aplicant, cat si in calitate de partener in proiecte cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Proiectele lansate in 2010 au peste 30.000 de beneficiari apartinand unor categorii socio-profesionale variate: profesori, medici, manageri, someri, angajati din diverse domenii.
6. Implementarea solutiei eCustoms la Autoritatea Vamala din Macedonia. SIVECO Romania intra astfel pe a doua piata externa cu solutia New Computerized Transit System (NCTS), dupa Turcia, replicand expertiza obtinuta in Romania, la Autoritatea Nationala a Vamilor.
7. Continuarea proiectelor derulate pentru organizatii ale Uniunii Europene, respectiv Oficiul pentru Publicatii al UE (portalul CORDIS) si Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei.
8. Finalizarea proiectului educational in cadrul caruia 700 de scoli din Cipru beneficiaza acum de o platforma integrata de eLearning si de continut educational digital.
9. Continuarea proiectelor din zona eLearning in Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan, Egipt, Republica Moldova si in Romania (Sistemul Educational Informatizat), Dezvoltarea Portalului eComunitate si a Programului de instruire TIC in scoala si afaceri, componente ale proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere", un proiect complex cu aproape 2 milioane de beneficiari.
10. Incheierea implementarii sistemului SIVABON la Biroul de Credit din Republica Moldova, care devine principalul instrument pentru departamentele de aprobare credite, analiza a riscului, si pentru departamentele de dezvoltare de noi produse si politici interne ale acestei institutii.
"Pentru 2011, compania SIVECO Romania are déjà asigurata o stabilitate financiara si operationala solida datorita contractarii in 2010 a unor proiecte multianuale in domeniul eLearning, eCustoms, eAgriculture, eHealth, Credit Bureau in tari cu mare potential din zona Africii de Nord, Orientul Apropiat si Mijlociu, CIS si pentru institutii importante ale Comisiei Europene. O alta directie esentiala de dezvoltare o reprezinta proiectele depuse pe fonduri structurale - atat in Romania, cat si la nivel european", a declarat Irina Socol.
Eforturile companiei SIVECO Romania au fost recunoscute in 2010 de organizatii internationale sau cu prilejul unor competitii prestigioase, echivalente ale unor adevarate campionate mondiale pentru domeniul managementului de proiecte informatice. Unele dintre cele 24 de diplome si medalii obtinute in 2010 sunt premiere pentru o companie din Romania, SIVECO demonstrand inca o data capacitatea de a deschide noi drumuri internationale pentru informatica romaneasca. Aceste competitii au constituit nu numai o oportunitate de a testa produsele companiei pe piata globala, ci si sansa de a devansa nume mari din IT-ul mondial.
Dintre cele 24 de premii obtinute in 2010, mentionam:
- Medalia de Aur pentru pentru proiectul SEI in cadrul competitiei eLearning Awards desfasurata la Londra;
- Marele Premiu pentru solutia integrata dezvoltata de SIVECO Romania la APIA, acordat in cadrul European IT Excellence Awards de la Londra; la aceeasi competitie au primit nominalizari si solutia SIVADOC implementata la Aker Offshore Tulcea si pentru solutia Business Inteligence implementata la BNR;
- "Partenerul Anului" in regiunea Europei Centrale si de Est la categoria "Citizenship" pentru proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere", acordat de Microsoft la Worldwide Partner Conference 2010;
- Nominalizare a IPMA - International Project Management Association pentru proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" in cadrul Galei Anuale de la Istanbul;
- Obtinerea de catre Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania, a Premiului European de Antreprenoriat Feminin, acordat de reteaua Wimadame in cadrul ceremoniei anuale desfasurate la Bruxelles;
- Acordarea "Certificate of Appreciation" din partea NATO Training Group pentru eforturile de sustinere a NATO Training Group/Working Group Individual Training & Education Developments (WG IT & EN);
- "Premiul de Excelenta" la Gala RoCS 2010 pentru capacitatea solutiei SIVECO Applications 2011 de a raspunde cu tehnologii inovatoare prioritatilor economice, prin componentele Managementul Deseurilor si Managementului Financiar al Proiectelor;
- Nominalizare proiectelor SEI si Economia Bazata pe Cunoastere la categoria “Imbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performantei” in cadrul competitiei anuale organizate de Asociatia Nationala a Functionarilor Publici din Romania;
- Locul 1 pentru SIVECO Romania in Topul Green Business Index 2010, Locul 1 la categoria "Achizitii Verzi", Locul 1 la categoria "Transport", Locul 2 la categoria "Starea Cladirilor", Locul 2 la categoria "Utilizarea Resurselor".
Chiar daca 2010 a fost un an dificil din punct de vedere economic, SIVECO Romania a ramas consecventa principiilor sale de afaceri, integrand in mod strategic responsabilitatea sociala in insasi politica de dezvoltare a companiei. SIVECO Romania a realizat Raportul Anual de Dezvoltare Sustenabila (ajuns la a doua editie) si a completat primul Raport Global Compact privind implementarea principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.
"Aderarea la Pactul Global este un angajament important pentru compania noastra. Decizia de a formaliza intr-un raport anual modul in care respectam principiile etice asumate la nivel global de lumea afacerilor ne da posibilitatea de a ne revizui si adapta politica referitoare la angajati, mediu, comunitate, dar si de a urmari progresele pe care le-am facut. Acest angajament, alaturi de elaborarea anuala a raportului de responsabilitate sociala, reprezinta initiative aproape singulare in mediul romanesc de business", a declarat Irina Socol.
Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 120 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro