Când poți apela la ambulanța veterinară?

30 septembrie 2022
Autor:
HAPPY ADVERTISING

Când animalul nostru de companie se îmbolnăvește, se întâmplă ca și cu oamenii, adesea situația este mai gravă decât pare cu ochiul liber și fie pentru că nu avem mijloace de transport, fie pentru că avem nevoie de o îngrijire rapidă a sănătății, este necesară o ambulanță veterinară. O afecțiune bruscă sau din contră, una veche, poate apărea la ore târzii, când cabinetele veterinare nu mai sunt deshise. De ajutor, în acest sens, vin avantajele pe care o ambulanță veterinară, acest mijloc de tratare imediată a patologiilor animalelor de companie, le oferă.

Ambulanțele de animale, similare ca cele umane

Ambulanțele speciale pentru câini și pisici nu sunt foarte diferite de cele pe care le știm pentru oameni, cea mai mare diferență este că unele sunt dotate pentru a fi folosite de animale și altele de oameni, dar omitând această divergență, ele sunt foarte asemănătoare. Cele veterinare au tot ce este necesar pentru ca animalul să călătorească confortabil, sigur și care dispun de echipamentele necesare, astfel încât prietenii noștri pot fi tratați chiar acolo, în cazul în care nu ajunge la timp la clinică.

Ce se consideră urgență veterinară?

O situație de urgență include orice manifestare care perturbă semnificativ bunăstarea animalului și care trebuie rezolvată imediat, deoarece reprezintă o amenințare critică la adresa vieții. De multe ori stresul generat de a vedea animalul nostru de companie într-o situație în afara normalului, poate genera confuzie între o urgență și o patologie care nu pune viața patrupedului în pericol.

Simptome ce indică o urgență

Pentru a învăța să diferențiem o situație de urgență, trebuie să observăm cu atenție simptomele pe care le prezintă animalul:

Simptome ale sistemului respirator: Dificultăți de respirație, respirație pe cale orală la pisici, respirație foarte lentă sau foarte rapidă, membrane mucoase albăstrui, zgomote atunci când animalul respiră.

Simptomele sistemului circulator: Membranele mucoase palide, puls slab, bradicardie sau tahicardie, hipotermie, hemoragii.

Sistemul nervos: Inconștiență, convulsii, paralizie parțială sau totală, pierderea reflexului pupilar.

Alte situații care impun o ambulanță veterinară

  • Politraumatism: căderi de la înălțime, lupte cu alte animale.
  • Intoxicații: Prin medicamente, produse de curățare sau pesticide. Vărsăturile sau diareea sângeroasă sunt simptome care îl determină pe stăpân să solicite ajutor imediat.
  • Ingerarea unui corp străin. Această situație este foarte frecventă, în special la pui, iar o radiografie poate confirma prezența unui material straniu. În funcție de zona în care este adăpostit corpul, va fi necesară o intervenție chirurgicală rapidă pentru a-l îndepărta.
  • Convulsii - Acestea pot fi asociate cu intoxicații sau boli nervoase.
  • Accident vascular cerebral și hipotermie
  • Reacții alergice
  • Arsuri
  • Probleme la naștere - Există cazuri frecvente în care femelele nu pot expulza un cățeluș și au nevoie de o cezariană urgentă.

Există patologii care nu au fost tratate din lipsă de simptome sau din alte motive și care pot provoca o urgență, de exemplu o infecție ce a fost asimptomatică.

Ca și oamenii, animalele se îmbolnăvesc și au nevoie de îngrijire, unele dintre ele având nevoie mai rapid de ajutor medical. Posibilitatea de a merge în orice moment la un spital veterinar este foarte importantă, acest lucru poate fi un factor decisiv în bunăstarea animalelor. Însă a avea la dispoziție un serviciu de ambulanță veterinară este, fără îndoială, un aspect care oferă numeroase avantaje pentru pacienți, în special când acel cabinet veterinar Sector 3 pe care îl frecventam nu este deschis.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram